Annonse Marie Amanda » deres ubesudlede sjeler skal forbli rene
April 15th, 2010

Nå har jeg lest igjennom alle kommentarer som er lagt igjen her på bloggen de siste ukene og noen av disse er spørsmål og kommentarer til dette er skjult reklame her på MarieAmanda.com.

Jeg har blitt miniekspert på reklame og definisjonene på begreper som Produktplassering, Skjult reklame, Sponsing og Produktomtale. For de av leserne som ikke er i samme båt skal jeg komme med noen eksempler jeg mener forklarer de ulike begrepene;

Produktplassering er om Coca Cola betaler en blogger cash OG varer, for å få en Cocaflaske avbildet ”i en naturlig setting” sammen med bloggeren. Om jeg legger ut et bilde av meg selv bak er bord fullt av flasker betyr ikke det at jeg er sponset av verken Coca Cola, Heineken, Absolute eller andre.
Skjult reklame er om f.eks ShadowTans(eller f.eks ONEPIECE) betaler bloggere for å omtale ShadowTans i blogginnlegg mot at de får produktene gratis uten at det klart fremkommer i teksten. Om jeg stiller knallbrun på bloggbilder midt i juli betyr det ikke at jeg nå er i ShadowTans hender, men at jeg har startet Hellasferien min med BRA VÆR.
Sponsing er når en blogger mottar et produkt fra en leverandør og benytter det som premie i bloggen mot en omtale/avbilding. Dette har jeg gjort i konkurranseinnslagene mine og jeg håper både leverandørene og vinnerne av konkurransene er fornøyd. Jeg har også blitt sponset med klær, men da kommer det frem at det er ting jeg har fått kastet etter meg fordi jeg har en blogg som leses av veldig, veldig mange tusen hver eneste dag.

Produktomtale
driver jeg med hele tiden, det viser seg i alt fra stadig avbilding i Mangokjolen min fra Nicaragua, til kommentarer om at H&M er beste sted på jord for meg, via avbilding av den elskbare vesken min fra kolleksjonen ”1557” til Peer Gynt Gaarden, til Sebastians fantastiske hårprodukter som gir håret mitt en super glans. Bare fordi jeg stikker en stor gul kjærlighet i munnen betyr ikke det at jeg får masse spenn av Candyking for å ha den med på bilder. Dette er produkter jeg har valgt å bruke penger på og som jeg omtaler uten å tjene en krone.

Dere skal slippe å være redde for å bli utsatt for skjult produktpåvirkning her på MarieAmanda.com, deres ubesudlede sjeler skal forbli rene, dersom dere holder dere her hos meg.
Med dette avslutter jeg, ansvarlig redaktør for denne bloggen, all diskusjon rundt skjult reklame her på MarieAmanda.com.

17 Comments »

 • Det er det jeg liker med deg Marie. Du er så “ren”. Ken en si det? haha. Jeg liker ihvertfall det med deg, du er deg selv, og lar deg ikke kjøpe (:

  Comment by Ann Helen Moen — April 14, 2010 @ 21:05

 • haha, jeg digger deg. er avhengig av bloggen din <3

  Comment by Margrethe — April 14, 2010 @ 21:09

 • men jeg skjønner ikke hvordan man kan tjene penger på bloggen hvis man ikke gjøre noe av de tre tingene? er det bare på annonser eller?

  Comment by ks — April 15, 2010 @ 10:53

 • Hei, MA. Hva slags side bruker du for å lage bloggen din? sånn blogg.no eller blogspot osv. tenke rjeg på da. Takk på forhånd =)

  Comment by Siri — April 15, 2010 @ 11:12

 • Bra du ikke lar deg kjoepe!
  Og haaret ditt er kjempefint med lyse striper :-)

  Comment by Helene — April 15, 2010 @ 11:38

 • Søren ikkje rart vi elska bloggen din!! :)

  Comment by monica Flatland — April 15, 2010 @ 12:30

 • men du svarte da egentlig ikke på spørsmålet?

  Comment by marie — April 15, 2010 @ 13:45

 • Siri; wordpress blogg.no suger sorry

  Comment by Marie Amanda — April 15, 2010 @ 14:01

 • du er herlig!

  Comment by Line — April 15, 2010 @ 15:57

 • Du svarte ikke helt på spørsmålet mitt, for jeg lurer på hvor du lager denne hjemmesiden her ? :-)

  Comment by Siri — April 15, 2010 @ 16:22

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment