Annonse Marie Amanda » Alder – bare et tall?
September 3rd, 2008

dsc01416.jpg

Helt siden jeg ble stormforelsket, i allefall noe jeg trodde var forelskelse,
da jeg var 5 år, har jeg alltid foretrukket at guttene er eldre enn meg.
Om det er snakk om noen timer eldre, so be it, jeg vil ikke gifte meg med
en som er yngre enn meg. Jeg har hatt kjæreste som var 24, ikke at det
var en stor opptur i livet mitt, men da følte jeg meg faktisk liten!
Jeg følte meg så liten at jeg følte meg som lillesøstra hans til tider,
ikke noe jeg vil oppleve igjen. Èn ting er å date gutter som er eldre, en annen
ting er å date de som er yngre, og nå snakker ikke jeg om 3-4 år yngre.
Det skulle tatt seg ut om jeg som 18åring datet en på 14.
-Nei, jeg snakker om gutter som er født året etter meg, for meg blir det veldig
surrealistisk å date en yngre gutt. Kanskje det er fordi jeg har fylt 18 og gutter
som er født året etter meg ikke en gang har fylt 17, slakt meg gjerne, men jeg
føler at det er litt barnerov. Jeg var forelsket i en 91gutt en gang, men jeg var så
sjenert at jeg ikke turte å snakke med han, det er rart det der, venninnene mine
hang med han og vennene hans, men jeg turte ikke. Jeg endte opp med å henge med
lillesøsteren hans, bare for å se han. Men dette er mange år siden, nå er jeg ikke sjenert,
i allefall ikke så sjenert som jeg var den gangen!

Jeg vet at jeg har mange unge lesere, og for en 13åring er det kanskje ikke en gang tema å
tenke på gutter som er 12, eller 11, og for dere på 24 spiller det vel ingen rolle om gutten
er 23? Jeg tror jeg er i en alder hvor det er vanskelig å være med en som er yngre, rett og slett
fordi tallet 17 ikke er like spennende som 18.

For dere gutter, hvordan er det å være med en eldre jente?
Når jeg sier eldre snakker jeg om 1 eller 2 år eldre enn dere selv. Er det stas?
Er det status blandt de andre vennene deres?
Og jenter, hvordan tar venninnene deres det om dere forteller de at dere har forelsket
dere i en gutt som er 1 år yngre enn dere?

43 Comments »

 • Jeg er sammen med en gutt som er et år yngre enn meg! Null stress. Han er veldig voksen for alderen, og kan ikke si at en som er født i samme aldersgruppe som meg, altså 89, er mye mer voksne. Det er ikke store forksjellen. Så det finnes unntak, noen gutter er jo mer barnslige enn andre. Det er faktisk endel jenter jeg kjenner som er sammen med gutter som er et år yngre, kanskje de er diggere og mer voksne:p? hehe. Neida kan jo være tilfeldighet:) Men syns ikke et år forskjell er noen big deal :-)

  Comment by anonym — September 3, 2008 @ 22:55

 • Sånn jeg har forstått det så gjør det ikke noe om en jente er sammen med en eldre gutt men, når en gutt er sammen med en eldre jente så blir det litt rart. Selfølgelig det går jo det å;-)

  Comment by CM — September 3, 2008 @ 22:56

 • Fy f… så overfladisk du er.
  sykt

  Comment by Julianne. — September 3, 2008 @ 22:57

 • så lenge man er over seksuell lavalder, vil jeg påstå at alder bare er et tall som står på fødselsattesten. er ikke alderen det kommer an på, men hvor moden personen er. jeg hadde ikke hatt noe imot å være sammen med en gutt som var ett eller to år yngre enn meg, så lenge han ikke oppførte seg om om han var 10. :)

  Comment by Tina — September 3, 2008 @ 22:57

 • ett år yngre er INGENTING!
  love is love, there’s nothing more to it.

  Så jeg hadde rett og slett gitt faen i om gutten var yngre eller eldre.

  Comment by meme — September 3, 2008 @ 23:00

 • jeg er litt enig i det du sier. jeg foretrekker heller 21 enn 18, selv er jeg 19 og fyller 20 i år. Kjæresten min er 21.
  Kunne sikkert vært sammen med en på 18 hvis vi hadde hatt kjemi, 17 derimot, da ville jeg følt det var barnerov.

  Comment by Linn Kristell — September 3, 2008 @ 23:02

 • jeg er selv sammen med en gutt som er et år yngre enn meg, null stress. Han er veldig voksen for alderen, og kan ikke si at de som fks er like gamle som meg, altså født i 89, er noe mer voksne og modne av den grunn. Er faktisk mange venninner av meg som er sammen med/dater gutter som er et år yngre. Det er jo egentlig ikke noen big deal. Jeg ser på det som ganske normalt jeg, men to år yngre synes jeg kanskje blir litt mye. Men finnes jo alltid unntak, noen er mer modne enn andre. Så dømmer ingen av den grunn :-) Er mange eldre gutter som er drittsekker også og for ikke å snakke om barnslige. Jeg vil tro det blir mer snakk når gutten er langt oppe i 20års alderen.

  Comment by anonym — September 3, 2008 @ 23:04

 • Dette innlegget ble selvfølgelig skrevet før I came along. ;p haha. neida. ;p men det er jo ok å være med en jente som er eldre, som deg. :D In a non-sexual way.

  Comment by Alexander — September 3, 2008 @ 23:14

 • jeg har alltid syntes og kommer alltid til å gjøre det at det er patetisk med jenter som er sammen med gutter som er mindre enn seg ! om det så bare er 1 år

  Comment by Anonymous — September 3, 2008 @ 23:54

 • Hey, love knows no boundaries, er det ikke det de sier? Har både vært med jenter som er eldre (ja, 1 og 2 og 4 år, så håper det går under eldre ^^) og yngre (1 – 2 år) enn meg. Jeg er selv 20 nå. Finnes ingen fasitsvar, for enten så liker man personen, eller ikke. Men, de fleste jeg kjenner på 18 (evt yngre også), er ganske så imot å bli sammen med en som er yngre. De jeg kjenner som er noen år over 20 derimot, har ingenting imot det!:)

  Comment by Maartz — September 3, 2008 @ 23:57

 • det viktigste må jo være at man er forelsket og at man har kjemi? Alder er bare et tall, burde ikke spille noen rolle om gutten er yngere enn jenta, så lenge det ikke er snakk om at den ene er tolv og den andre er atten. Skjønner ikke at det kan være et problem, selvom jeg også opplever det at venninnene dine kan se litt rart på deg om at du sier du har funnet en på 16. (jeg er like gammel som deg) men, jeg ser poenget ditt;)

  Comment by Anonymous — September 3, 2008 @ 23:57

 • Alder er bare ett tall.
  Alt kommer annpå modenhet. Enklere blir det ikke;)

  Comment by Benjamin — September 4, 2008 @ 00:04

 • har du møtt en yngre gutt marie?

  Comment by andreaa — September 4, 2008 @ 00:08

 • Jeg kan si sånn at en gang jeg fortalte at jeg var betatt (ikke forelsket) i en som var 1 år mindre enn meg, sa venninene mine: Nei, nå får du slutte! Gi deg! Det går ikke, han er for umoden… bla..bla..bla…
  Men kan si det sånn at jeg nå er jeg sammen med en som er 3 år eldre enn meg, og da er de nesten helt stille! De tør rett og slett ikke å si noe til meg.. Men det de sier endrer fremdeles ikke min mening, om jeg liker en så liker jeg han! hehe :)

  Comment by Me:) — September 4, 2008 @ 00:17

 • Jeg synes faktisk det er et ganske interessant tema du er inne på der. Alt avhenger såklart av kjemi, og jeg greier i hvertfall ikke å kontrollere følelsene mine. MEN, noe av det viktigste jeg legger til grunn i et forhold er modenhet. I tenårene utvikler vi oss ekstremt, og i mine øyne er det faktisk stor forskjell på en 17åring og en 18åring når det gjelder modenhet. Nå snakker jeg kun av egen erfaring, men en gutt kan være så deilig han vil, det betyr MINIMALT hvis han er fjorten i hodet.

  Comment by marey — September 4, 2008 @ 00:24

 • Jeg er 24, og kunne ikke tenkt meg være sammen med gutt som er yngre enn meg, foretrekker de et par år eldre enn meg selv… Men er ikke helt låst da, en kan jo ikke noe for hvem en blir tiltrukket av, uansett alder.

  Comment by Ida — September 4, 2008 @ 00:28

 • Jeg er 19 og er sammen med en på 25. jeg har aldri vært sammen med gutter som er eldre enn meg, så merker en viss forskjell. har vært på gang med en som var 1 år yngre enn meg, han var veldig voksen for alderen. men det som er, mange mener at gutter blir senere voksen i hodet enn jenter, og at det da ville være lettere å finne en som er eldre enn seg selv. i mitt tilfelle er jeg egentlig ganske enig der :)

  Comment by Anonym — September 4, 2008 @ 01:14

 • Hvem er den heldige om jeg tørr spørre? Er han eldre eller yngre denne gangen?

  Comment by Anonymous — September 4, 2008 @ 07:48

 • Det å henge med en person bare for å komme nærmere til en annen (spesiellt hvis det er en god venn, familie, o.l.) er noe av det mest sårende man kan gjøre. Å få vite at man blir "likt" bare pga en annen, er virkelig fælt. Jeg sikter ikke bare til deg, for jeg tenker det er mange fler som har gjort det. Men det handler om å tenke på andre før man tilfredstiller sine egne behov, mest av alt fordi en gang kommer personen til å skjønne det. Og det er ingen god følelse.

  Comment by ia — September 4, 2008 @ 08:01

 • Ia; jeg var 13 når den hendelsen fant sted, og jeg og lillesøsteren hans var i hovedsak venner før jeg forelsket meg. Bare så det er sagt. Ellers er jeg helt enig i det du sier, det er vondt å bli brukt som mellomledd.

  Comment by Marie Amanda — September 4, 2008 @ 08:04

 • Anonym; det er det bare fuglene som vet!

  Comment by Marie Amanda — September 4, 2008 @ 08:06

 • Ida, riktig det. Men hvorfor er det sånn at mange av oss ser på det som tabu å like en yngre gutt?

  Comment by Marie Amanda — September 4, 2008 @ 08:07

 • Kjæresten min er født i 88, og jeg i 87. Han er 10 måneder yngre enn meg og jeg syns det er HELT greit jeg. ;-)

  Comment by Lene — September 4, 2008 @ 08:14

 • Lene; Du er 3 år eldre enn meg, og som jeg skrev i innlegget over så tror jeg at det er vanskeligere når man er akkurat 18! Jeg tror mitt syn på dette kommer til å endre seg når jeg blir eldre, men for øyeblikket virker 17 og 18 som to helt forskjellige planeter!

  Comment by Marie Amanda — September 4, 2008 @ 08:16

 • synes ikke det er rars i det hele tatt, har vært med en 91 modell selv! og men han var bare rundt et halv år yngre en meg siden han var født tildlig på året og jeg i slutten av juli :)
  Er 18 selv nå .
  Kjempe bra blogg Marie Amanda, er innom og leser vær dag !

  Comment by Anette — September 4, 2008 @ 08:50

 • Jeg var sammen med en som var ett år yngre enn meg i over 3 år! Ingen problem i det hele tatt! Vi var sammen fra vi var 16 (15) til vi var 19 (18) Nå er jeg sammen med en som er tre år eldre enn meg og må innrømme det er ikke så særlig stor forskjell. Så lenge jeg og gutten er på bølgelengde så er det vel det samme hvor gammel han er?

  Comment by Mona — September 4, 2008 @ 09:10

 • vel, jeg har aldri i mitt liv falt for noen som er yngre enn meg, og tror ærligtalt at jeg ikke kunne gjort det heller. det blir så ..merkelig. jeg foretrekker å være sammen med en som er på samme plan som meg. hadde vært rart og vært sammen med en som fortsatt gikk på vgs, f.eks. (selv om det ikke hadde vært tilfelle om jeg skulle vært sammen emd en som var ett år yngre, men)

  Comment by skypus — September 4, 2008 @ 10:05

 • Nå er jeg født ganske sent på året, så jeg har ikke problemer med alder i forhold til år, men kanskje litt måneder. (Jeg tenker f.eks. ikke at en som er født i april i 92 er et år yngre enn meg, men 5 mnd yngre, og at det ville blitt det samme som om jeg hadde bursdag i januar og ble sammen med en med bursdag i Juni)
  Syns dessuten ikke at man er så forskjellig aldersmessig når man går på vgs, da er de fleste ferdig utvokst anyways.

  Comment by Emilie — September 4, 2008 @ 12:46

 • har flere venninner med kjærester som er et år yngre og det er faktisk de som har forhold som fungere ;o men når det gjelder meg selv foretrekker jeg at de er minst et år eldre enn meg selv : )

  Comment by Caroline — September 4, 2008 @ 13:59

 • å være sammen med en 16 åring når du er 18 er ikke det samme som å være 22 og sammen med en på 20. (somregel) men om du finner en som ser ut som han kunne vært 20 og oppførte seg voksent å du etterpå får vite at han bare er 17 -18 kan vel ikke alderen ha så mye å si.. da går det mer på at en er flau over å være sammen med en yngre. f.eks da jeg var 13 var jeg sammen med en som var ett skoleår mindre, det var 4 måneder som skilte oss. jeg i sep og han i januar. da jeg var 15 var jeg sammen med en på 14, jeg var 1 år og 4 dager eldre. det varte første gang i 11 dager og andre gang ei uke. det gikk bare ikke, men i dag er han blitt mer voksen enn meg. helt seriøst! men nå som jeg er snart 19 
  kunne jeg ikke tenkt å vært sammen
  med en yngre halvhjerne. ett år mindre betyr mye mer nå enn hva det gjore når jeg var 13-15, men det også mange som bestemmer seg for å ikke være sammen med en yngre pga alder det synes jeg er feil. finner du en du liker som du føler du passer sammen med så trenger vel ikke alder forskjellen bety noe?

  Comment by Lene — September 4, 2008 @ 14:06

 • Jeg har faktisk vært sammen med en gutt som var to år yngre, og jeg er 18 selv :) Han var veldig modig, og absolutt en fantastisk person. Hvorfor skulle jeg ikke være sammen med han da? Så lenge de er over 16 og det ikke er mer enn 2-3 år forskjell (i denne alderen, ikke om man er 20+).

  Comment by s — September 4, 2008 @ 14:46

 • jeg er helt enig med deg, Marie Amanda. Jeg er 17 år nå, og jeg kunne aldri tenkt på å være sammen med en 16 år gammel gutt. Men hvem vet? Vi vet aldri hva skjebnen kan by på. Kanskje en dag jeg blir stupforelsket i en gutt på 16. Men foreløpig, så liker jeg det ikke. Elsker bloggen din, forresten.
  :)

  Comment by Mari — September 4, 2008 @ 14:47

 • Eg venninne som er like gammel som meg (15) er sammen med en på 13, og han er verken moden eller snill.  Er faktisk nesten aldri med henne lenger, for hun blir bare likere og likere han, og dessuten er han frekk mot alle. Å være sammen med en som er yngre høres ikke bra ut nå, men så jevner jo aldersforskjellen seg ut etter hvert, så ser ikke problemt senere…

  Comment by Marta — September 4, 2008 @ 14:49

 • Så koslig. Dette gjelder jo P.

  Comment by Anonym — September 4, 2008 @ 15:03

 • Søtt. Dette gjelder vell P

  Comment by Anonym — September 4, 2008 @ 15:04

 • alderen har da ikke mye å si , værtfall ikke bare ett år – hvis man har venninner som bryr seg om slikt så .. ja . hvis man har funnet den rette og begge to er forelsket , så har det da ingenting å si om den ene er 12 måneder yngre enn den andre ?   

  Comment by karoline — September 4, 2008 @ 16:14

 • Jeg er født i 89, og er sammen med en som er 90, altså er vi 19 og 18 år nå. Jeg tenker ikke på de 10 månedene som skiller oss i det hele tatt fordi jeg er så hemningsløst forelska. Venninnene mine (i tillegg til meg) syntes dessuten at kjæresten min på 18 er mer moden og koslig enn eksen min på 20.

  Comment by Ida — September 4, 2008 @ 18:24

 • Jeg tror det kanskje er vanskeligere å være sammen med yngre gutter i tennårene, fordi jenter ofte modner mye tidligere enn gutter. Er ofte sånn.. i tennårene er jenter med gutter som er eldre, men da de kommer opp i årene er det gjerne gutter/menn på sin egen alder..

  Comment by Bee — September 4, 2008 @ 19:13

 • Det kommer jo egentlig til syvende og sist ann på personligheten… jeg var sammen med en gutt som var 7år eldre enn meg, han var 24 da vi var sammen, og han oppførte seg som han var 19 i hodet. nå er han 26 og han er like umoden… Gutten min på 21 er mye mer voksen! så det kan variere så mangt det der…

  Comment by kall det anonymt om du vil — September 4, 2008 @ 19:14

 • Jeg var sammen med en gutt som var 1 år yngre enn meg. Tiden jeg delte med han, er den beste tiden jeg noen gang har hatt <3

  Comment by Anonymous — September 4, 2008 @ 20:35

 • For dere gutter, hvordan er det å være med en eldre jente?
  - Jeg må være ærlig å innrømme at det ikke føles noe annerledes enn å være sammen med ei jente på min egen alder. I starten kan det virke rart, men når tiden går og kjærligheten blir sterkere og sterkere så glemmer man en aldersforskjell på 2-3 år.

  Når jeg sier eldre snakker jeg om 1 eller 2 år eldre enn dere selv. Er det stas?
  - Føler ikke at det er noe annerledes, som nevnt ovenfor.

  Er det status blandt de andre vennene deres?
  - Absolutt ikke. Det er vel mer status å ha sex med en som er 28 år gammel, eller milf om du vil. Tror ikke det med aldersforskjell i forhold til gutt og jente er noe mine venner tenker så ofte på hvertfall.

  Comment by Michael — September 4, 2008 @ 23:41

 • Jeg hooka opp med en som er 1 år yngre enn meg, og jeg fikk høre av kameratene hans; "Kult for han da, han får alderscred!"

  Aldri før følt meg så gammel:P haha

  Comment by Anonymous — September 8, 2008 @ 02:51

 • Morsomt å lese tidligere innlegg…hihi. Men er dette din naturlige hårfarge?

  Så fint=)

  Comment by Tzatziki — September 2, 2009 @ 21:51

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment