Annonse Marie Amanda » Olayday
July 9th, 2010

Ettersom det ikke skjer noe annet her enn at jeg har ferie og fri fra alle tanker, så kan jeg like så greit ha en konkurranse. Denne konkurransen er sponset av Olay som leverer hudpleieprodukter.

Jeg har fått assistanse fra hudekspert og forsker Dr. Sian Morris.Hun er senior R&D forsker og kommunikasjonsansvarlig for Olay i Vest-Europa. Hun har også jobbet hos Olays forskningssenter i Reading, England, hvor hun har jobbet med Olay i 17 år.

Nå som det er sommer er det jo viktig å ta vare på huden sin, og jeg, i likhet med alle dere andre, lurer på endel ting i forbindelse med hvordan man bør og skal ta vare på huden. Konkurransen går derfor ut på at dere sender inn spørsmål i kommentarfeltet, dette kan være alt fra spørsmål om aldringstegn, solbeskyttelse og generelle anbefalinger. Spørsmålene vil bli sendt til Dr Sian Morris, og hun svarer på de og jeg primerer de 25 beste spørsmålene med en Olay Regenerist 3 Point Daily Treatment Cream til en verdi av 299,- .

Kjør på, still spørsmål til hudeksperten nå.


54 Comments »

 • Hvordan faktor skal man bruke på arr, og hva kan evt skje om man ikke gjør det? (blir arret rødt, styggere, større osv..)

  Comment by Carine — July 9, 2010 @ 12:52

 • Åh, akkurat det jeg trenger – svar på spørsmål om huden min!

  Det jeg lurer på er om hvordan jeg egentlig finner ut av hva slags hudtype jeg har? Jeg har ganske tørr hud, men med en gang jeg smører den – blir den veldig fet og ekkel. Jeg har prøvd mange forskjellige kremer, men er på vei til å gi opp. Hvis jeg påfører foundation, blir huden min tørr og deler seg opp i lag osv. Jeg vet helt ærlig ikke hva jeg skal gjøre, siden jeg har en del rødhet i ansiktet som jeg vil dekke, men da ikke kan gjøre det.

  Som et hovedspørsmål vil jeg gjerne ha svar på om det faktisk er sant at det ikke er bra å bruke vanlige kremer du får kjøpt på dagligvareforetninger, og om det nesten er bedre å stå over? Jeg har hørt at folk har sagt det, men det hadde vært fint å få det besvart av en hudekspert :)

  Veldig bra konkurranse, Marie! <3

  Comment by liv oda — July 9, 2010 @ 13:10

 • Dr. Sian Morris,
  Har du noen god tips mot pigmentforandringer? Jeg har fått det på leggen, og det er ikke godt synlig, men jeg er redd det skal spre seg mer. Er det noe spesielt jeg bør passe meg for om sommeren da? Unngå for mye sol etc?

  Comment by MariaKristine — July 9, 2010 @ 13:20

 • Har du noen hudtips til oss som kun får kviser på haken?
  Det er ikke alltid vanlige kviser heller men svarte prikker som må en måte er harde og ikke kan presses på, Hva er dette?

  Comment by Anonymous — July 9, 2010 @ 13:27

 • Hva er de beste rådene for hud som begynner å vise de første tegnene til aldring, men som samtidig har tendenser til kviser.

  Comment by nalille — July 9, 2010 @ 13:47

 • jeg har veldig lite pigmenter i huden, så jeg blir ikke alltid så like brun som sommeren. det er ikke alltid like kosli. så jeg lurer på om det er noe som kan hjelpe meg i å få litt mer pigmenter i huden?

  Comment by johanna renate — July 9, 2010 @ 14:13

 • jeg er en jente på 18 år. Huden min pleide å være ganske uren før, noe som i grunn var veldig merkelig med tanke på at jeg stelte huden min ofte og nøye hver eneste dag, var vell\ er vell puberteten tenker jeg.. nå går jeg på p-piller og huden er nesten som en babyrumpe, likevell har jeg litt gamle “arr” i ansiktet etter kviser som har vært der før. Hvordan får jeg dette bort? føler også til tider at huden min kan være “slappere” (altså ikke stram) hva kan dette skyldes? drikker jeg for lite vann? eller er det en annen årsak?

  Comment by sofie — July 9, 2010 @ 14:40

 • Hvordan blir man kvitt sorte prikker i t-sonen, spesielt på nesen?

  Comment by maggie — July 9, 2010 @ 14:46

 • Kor mange slave_- og barne-arbeiderere sysselsetter kosmetikk-industrien for å tilfredstille sjølopptatte vestlige kvinner?

  PS. Skjønnhet kommer innenfra!

  Comment by FrodeFF — July 9, 2010 @ 14:53

 • hvordan skal jeg beskytte huden i ansiktet mitt mot solen på en best mulig måte?

  Comment by silje skog — July 9, 2010 @ 15:12

 • Jeg bruker egentlig ingen kremer eller noe for å holde huden frisk og fin. Er det egentlig nødvendig? Det er jo ikke naturlig. Og i gamledager hørte man jo aldri om hvor stygg hud folk hadde.

  Comment by Line — July 9, 2010 @ 16:02

 • Hei!
  jeg er en jente på 17 år og sliter med kviser. Jeg får spessielt mye rundt haken min, hva kan jeg bruke for at de skal vekk?

  Jeg har prøvd alt fra basiron til tannkrem. Jeg begynner å bli lei og føler det ødelegger selvtilliten min..

  hva slags produkter anbefaler du, finnes det noen behandlinger osv? Håper på konkret svar eller kun et svar!

  Comment by Thuha — July 9, 2010 @ 16:35

 • Hva er det beste produktet (evt produktene) man kan bruke på kveldstid etter man har tilbragt en hel dag i solen? Vet det er viktig med after sun og sånt?

  Comment by Tonje R. Sjølie — July 9, 2010 @ 16:36

 • Hei! Jeg lurer på om det går an å fjerne fregner uten kirurgiske inngrep, laser o.l?

  Comment by Frøydis — July 9, 2010 @ 16:41

 • Hvordan kan man bli kvitt masse nupper/små hudormer i huden i mellom skulderbladene? Ikke så veldig plaget med dette noen andre steder – men jeg går aldri i singlet med håret oppsatt pga dette. Har også fått masse små blodårer der. Ser ut som om jeg har gått bersherk med kulepennen!
  -slss

  Comment by Siw Linda — July 9, 2010 @ 16:49

 • mister man pigmenter når man bruker selvbruningskremer?

  og hva er lurest av å bruke selvbruning eller sole seg?

  Comment by Maren — July 9, 2010 @ 17:01

 • hvor viktig/uviktig er det egentlig med bodylotion? er det sant at huden blir avhengig av det og blir tørrere i lengden av det om du bruker det daglig enn hva huden ville blitt om du aldri brukte det?

  Comment by Line — July 9, 2010 @ 17:12

 • Hvordan produkter burde man bruke på tørr hud som flasser?:)

  Comment by Malene — July 9, 2010 @ 17:14

 • Kul konkurranse! :)

  -Har du noen enkle tips som kan gjøres daglig for å fjerne kviser og sorte prikker (hudorm) ?

  -Hvilke kremer/produkter er det lurt å bruke om sommeren for å bli brun og beholde brunfargen?

  -Får du flere rynker når du blir gammel hvis du har solet deg mye?

  Comment by Mari — July 9, 2010 @ 19:13

 • Bør man i tidlig alder bruke produkter mot pigmentflekker?

  Comment by idam — July 9, 2010 @ 20:24

 • Godt råd hvordan man får bort kviser/urenheter når de allerede er kommet?

  Comment by Nina — July 9, 2010 @ 20:40

 • Er det lurt å klemme kviser?

  Comment by Maureen — July 9, 2010 @ 20:43

 • Hvor ofte er det sunt å skrubbe ansiktet? Mange sier man børe gjøre det hver dag og andre sier max en gang i uken..?

  Comment by Caroline — July 9, 2010 @ 20:58

 • Jeg lurer på en ting; Som sommerjobb jobber jeg på et gatekjøkken, der står jeg rett over grillen hvor det spruter fett overalt og jeg blir ganske varm når gradestokken nærmer seg 30 grader inne på kjøkkenet(!) og jeg svetter en del da.

  Jeg føler jeg har fått mye mer uren hud pga denne jobben. Har kviser som varer veldig lenge (noe jeg aldri har hatt før) og som er store og veldig sjenerende for meg. Jeg prøver å rense huden litt og tar som regel sminken av rett etter jobb, men uansett så kommer de. Er det noe jeg kan gjøre? F.eks noe jeg kan ha i ansiktet før jeg reiser på jobben eller lignende?

  Håper på svar, på forhånd takk :)

  Comment by Oda Ingrid — July 9, 2010 @ 23:28

 • Hva er det beste du kan gjøre for å pleie huden i sommer? Er det fuktighet eller solbeskyttelse som er viktigst?

  Comment by Elin — July 9, 2010 @ 23:44

 • Er det viktig for unge jenter (tenårene) å ta vare på huden sin i form av rensing, krem, masker osv? Og utgjør det arbeidet man gjør med huden i tenårene noen forskjell for hvordan huden blir når man blir eldre?

  Comment by Henriette — July 9, 2010 @ 23:47

 • hvordan kan man rense huden og motvirke kviser uten at den blir uttørket?

  Comment by Martha — July 10, 2010 @ 00:00

 • Hvor mye fortere vil huden “eldes” om man tar solarium 2 ganger i uka, enn om man bare er ute i sola en såkalt vanlig dag ?

  Comment by Ingeborg — July 10, 2010 @ 00:31

 • jeg lurer på hvordan man kan bearbeide åpne porer og ujevnheter i huden? har en del av det, og er lei av å måtte gni masse ekkel sminke over huden min for at den skal se jevn og fin ut.

  Comment by madelen — July 10, 2010 @ 00:47

 • kul blogg, ta en titt på min blogg, hyggelig om u hadde kommentert :) :)

  Comment by denataherkhani.blogg.no — July 10, 2010 @ 03:40

 • kul blogg, ta en titt på min blogg, hyggelig om u hadde kommentert :) :)

  Comment by denataherkhani.blogg.no — July 10, 2010 @ 03:40

 • Når bør man begynne å bruke anti-aging-produkter?

  Comment by Mariann — July 10, 2010 @ 10:04

 • Går porer aldri bort? Mine er medfødt

  Comment by '''''' — July 10, 2010 @ 10:59

 • Hei!

  Jeg renser huden hver kveld, med milde, økologiske hudprodukter som jeg er veldig fornøyd med. I tillegg har jeg en dagkrem og nattkrem.

  Jeg leste at man skal rense huden morgen og kveld, men huden min blir utrolig tørr når jeg renser den om morgenen, selv når jeg bruker dagkrem. Jeg prøvde et par dager med rensing morgen og kveld, og huden ble veldig tørr og litt uren.

  Nå har jeg gått tilbake til å bare rense huden om kvelden, er dette greit eller bør jeg bytte til et produkt som ikke tørker ut huden når jeg bruker de 2 ganger om dagen?

  Comment by Pernille — July 10, 2010 @ 12:17

 • Huden min skinner så innmari på bilder, og det plager meg!
  Derfor lurte jeg på hva man kan gjøre for å hindre det?

  Comment by Mina — July 10, 2010 @ 14:15

 • Hei :)
  Jeg har slitt med uren hud i alle mine år siden 7 klasse. Den er blitt bedre med tiden, men plages fortsatt med dette. Jeg har blandingshud, siden min mor had fet hud og min far har tørr hud. Så man kan si at en dag har jeg tørr hud, den neste fet. Utrolig irriterende. Jeg har prøvd alle mulige kremer og bruker ikke noen slags form for fundation, pudder en sjelden gang. Så jeg lurer på om du har noen tips til og få huden min penere? Har ca 100 arr i trynet fordi jeg klarer ikke la være og pråtte og pirke når jeg først får kviser og andre urenheter.
  Hjelp meg.

  Comment by Malin Hansen — July 10, 2010 @ 15:47

 • Hei! Jeg fjernet en ganske stor føflekk for rundt 2 år siden, og har et tydelig arr etter ingrepet. Legen sa at jeg burde være forsiktig med å sole arret, noe jeg var det første året. Men nå som det har gått 2 år, burde jeg fortsatt være forsiktig? Kan soling gjøre arret mer skjemmende?

  Comment by Caroline — July 10, 2010 @ 15:49

 • Lurer på noe på vegne av store deler av den kvinnelige befolkninger. Det velkjente fenomenet “betakaroten”, fungerer det virkelig så bra, og er det virkelig så sunt som de skal ha det til?

  Comment by Tonje R. Sjølie — July 10, 2010 @ 18:32

 • jeg har liksom, urenheter UNDER huden, ikke så mange kviser som vises, de ligger mer under huden – jeg vil ha de veekk! i sola vises de kjempegodt, så tenker hele tiden over hvilken vinkel osv jeg sitter i, om jeg er i sola! de fleste er i T-sonen og rundt kinna, trenger det virkelig bort nå som det begynner og bli kjempesol ute!

  Comment by kristineam — July 10, 2010 @ 18:41

 • 1# Hjelper sol mot kviser?

  2# Jeg trener en del, og det fører en del til svetting også.. vil det gi flere urenheter? Jeg har trent mer effektivt og riktig en god stund, og har brukt mindre peeling, og har nå fått flere kviser, og lurer på om det kan være en grunn til kvisene.

  3# De billige ansiktsmaskene man kan kjøpe i butikkene, er de fulle av fæle ingredienser man helst ikke skal ha?
  - Isåfall, er det bedre å lage maskene selv? :)

  Comment by Lene — July 10, 2010 @ 18:51

 • Hva kan jeg gjøre/bruke for å fjerne sorte prikker rundt nesen min? De er veldig vanskelige å klemme vekk, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Forresten, kan de plutselig gå vekk av seg selv eller blir de der helt til jeg fjerner de på ett eller annet vis?

  Comment by Lotte — July 10, 2010 @ 21:08

 • Hva skjer når man flasser?

  Comment by Karoline — July 10, 2010 @ 23:37

 • Hei, jeg lurer på hvorfor sminken sitter lengre på huden på noen? Er det pågrunn av tørr/fet hud? Den forsvinner så og si etter 2 timer på skolen, mens på klasseveninna mi varer den hele dagen.

  Comment by Linn — July 11, 2010 @ 02:12

 • hvorfor børr man velge Olay framfor andre produkter?
  hva slags virkninger har olay som tilsvarende produkter fra andre merker ikke har ?

  Comment by siril — July 11, 2010 @ 11:50

 • Tåler huden at man bruker et produkt over laaaaang tid, eller er det best å bytte på ?

  Comment by Milla — July 11, 2010 @ 13:33

 • Har slitt med acne i over 10 år, føler ikke at produkter eller noe hjelper, men vært år, når jeg som regel reiser til syden blir det bedre? Er det solen som gjør det? Eller spiller andre faktorer inn?

  Comment by Mia — July 11, 2010 @ 19:51

 • Huden min har alltid blitt mye bedre når jeg har vært i solen, bortsett fra i år. Da har den bare blitt mer uren. Noen forslag til hva dette kan komme av, og hva jeg kan gjøre for å bedre det?

  Comment by Mia — July 11, 2010 @ 23:24

 • Hvilke produkter burde vi gå for hvis vi har hud som ikke er noe (uren, normal, fet, tørr osv). ? Og hvor ofte burde vi rense huden og vaske sminkekoster? :-)

  Comment by Anne — July 12, 2010 @ 17:55

 • Går det VIRKELIG ann å stoppe aldring av huden, og/eller bli kvitt kviser fra hudprodukter?
  Dette tror jeg ikke at jeg er den eneste som lurer på! : )

  good summer. <3

  Comment by VEDIS — July 13, 2010 @ 00:06

 • Hei!
  Jeg får vel bare gå rett på sak -
  Jeg som de aller fleste i tenåringsårene er så uheldig at jeg sliter med uren hud, men itillegg har jeg tørr hud + eksem, som gjør at den allerede tørre huden i ansiktet mitt tørker ut. Jeg har alltid tenkt at uren hud er et resultat av fet hud, så jeg lurer på hvordan type hud jeg har (i ansiktet) og hva jeg skal prioritere, jeg har fått kortison krem til tørr hud, men bruker også basiron for den urene huden. Jeg føler heller ikke at jeg burde blande disse produktene Og etter jeg har brukt basiron, blir det mørke prikker i huden min så jeg lurer på om dette er hudormer, eller bare kvisene som har tørket ut? (jeg har mørk hud)

  Comment by Loayar — July 13, 2010 @ 14:08

 • hvilke produkter kan brukes for å fjerne hudormer? eller er man rett og slett nødt til å klemme disse ut? og hva kan man gjøre mot storeporer? finnes det noen produkter til dette?

  Comment by Marte — July 13, 2010 @ 20:31

 • er det sant at man ikke skal ha fuktighetskrem på huden under øynene?

  Comment by Gry aina — July 13, 2010 @ 23:45

 • Jeg får ofte små tørre prikker/flekker på huden, hva er dette og hvordan blir jeg kvitt de?

  Comment by Spears — July 14, 2010 @ 11:06

 • hei doktor (og) maria ;)

  Huden er det viktigste for meg. Med ren og klar hud føler jeg meg mye friskere og vakrere, og føler ikke for å bruke like mye sminke som er deilig.

  Jeg merker at huden min har perioder med fetere t-zone og andre ganger med tørr flass på nesen. det kommer nok av mitt over-all generelle problem med små urenheter og sorte prikker som ofte ender i “selvplukk”!:P
  Spesielt i sommersolen føles det ut som porene skriker om oppmerksom. Jeg vet liksom ikke hva jeg kan gjøre for å få fjernet de tette porene uten å klemme? Er det noen mulighet i det hele tatt å minske både blokkerte porene og synligheten av dem?

  hadde satt pris på både svar og hjelp!

  Og maria – du er virkelig en skjønnhet!

  Comment by heartache — July 23, 2010 @ 01:14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment