Annonse Marie Amanda » Lesermail
September 8th, 2009

Hei Marie Amanda!Jeg vil bare spørre deg om noe, og fortelle deg om noe.

Da jeg var liten holdt jeg på og dø, og vell jeg er her den dag i dag, men etter det så skjedde det noe i mitt hode som gjorde sånn at jeg ikke kunne si R, Jeg begynte og skjele og måtte begynne med briller. Oppetter de årene helt i fra 3 eller 4 klasse har jeg som sagt blitt mobbet fordi jeg ikke kunne si R og fordi jeg måtte bruke briller. De årene oppover her har vært ganske slitsomme og vannsklige for meg og jeg har ikke likt de årene i det hele tatt. Jeg har ofte tenkt sånn da jeg var mindre og hoppe ned fra et stup eller noe, men har ikke gjort det. Alt dette fordi det med mobbing, jeg har ofte grinet. Og enda blir jeg mobbet. Jeg liker ikke live mitt egentlig, I går ble jeg slått med en hard bok hardt i hode og noen tråkket på jakka mi osv med vilje. Jeg har nå vokst og blitt 15, blir 16 nå den 13 mars, men mobbingen har ødelagt meg helt og jeg er fort sånn som blir trist og lei osv.

Jeg hater alt det som skjer egentlig, for uansett hva jeg har prøvd og gjøre har det ikke nyttet. Jeg klarer på en måte ikke slutte og tenke på dette fordi det gjentar seg mye. Og det er sikkert flere andre ute i verden som også hater mobbing og sikkert har blitt mobbet eller er den som mobber… og dem har gjort så jeg ikke tørr så særlig mye og det har egentlig gjort meg veldig “Viggo” som folk kaller det.. Jeg har venne problemer (at jeg sliter og få meg venner osv), Jeg ønsker bare at alt kunne bli bra, at jeg hadde fått meg ordentlig venner osv. De fleste er sånn at de ikke vil henge med meg fordi jeg er “ikke kul nok”.. Men jeg håper på det beste hver dag til tross for at jeg våkner og tenker egentlig at jeg ikke vill opp fordi det som skjer på dagene… Tenker egentlig bare på at den dagen kan gå forbi…


Men mitt spørsmål til deg var da egentlig

Hva syns du egentlig om mobbing? Har du noen gode råd, og hva jeg kan eventuelt gjøre?. Og forresten det hadde vært utrolig korselig og få møtt deg en dag. Har alltid drømt om det egentlig. Og bli litt kjent med deg, jeg digger deg.

PS: Og jeg har bursdag i dag =P


Hei X, og gratulerer med dagen som var!

Tro det eller ei, livet er faktisk en gave, og denne gaven ble nesten revet bort fra deg når du var liten. Selv om du har vanskeligheter for å se dette, så har livet satt deg på en stor prøve, med et ønske om at du skal forstå hva livet er og hvor heldig du faktisk er som er i live fremdeles.

Vi er alle født med en sykdom som kommer til å ta knekken på oss, vi kaller det for døden. Det er ikke noe trist med døden, en av realitetene ved det å være i live, men det triste er at de fleste mennesker aldri virkelig lever…

Det er synd at ditt møte med døden så tidlig har definert deg og ditt liv så betydelig.

Livet er ingen dans på roser for de fleste, og du har opplevd mere enn din del av vanskelige erfaringer. Men gi aldri opp!!

Livet er bare mange øyeblikk, gode og vonde, oppturer og nedturer, en eneste lang berg og dal bane egentlig.
Men en liten hemmelighet som er verdt å alltid huske, er at uansett hva livet tilbyr deg, hva som blir sagt til deg eller gjort mot deg, så har du alltid et valg. Du kan selv velge hvordan du skal reagere på det som skjer deg her i livet. Ikke la andre menneskers ord og fordommer definere din virkelighet og din lykke. Vær din egen lykkes smed er det jo et gammel ordtak som heter, og dette er faktisk helt sant.

Mobbing er usselt, og de ordene som blir brukt kan bare skade deg om du lar de skade deg. Men, det er bare ord, bare du kan gjøre de til sannhet ved å faktisk tro på det som blir sagt.
I stedet for å ta til deg det som blir sagt, prøv å ha medfølelse for de som faktisk tyr til mobbing. Det er de som virkelig er tapt, små og bortkomne. Alle mennesker har et lite barn inni seg som er så fryktelig redd for at andre mennesker skal finne ut hvor liten og usikker man faktisk føler seg, og de som faktisk er de mest usikkre, er som regel de som tyr til mobbing. For å ta fokuset vekk fra seg selv, prøver de å styrke sin egen selv-følelse. Men tro meg, at for hvert eneste vonde og negative ord som blir sagt, så sårer de seg selv like mye som det de prøver å såre den som blir mobbet.

“What goes around, comes around” er faktisk helt sant..

Hadde de hatt det bra med seg selv og vært sikre på seg selv, så hadde de jo ikke hatt noe behov for å være slemme eller rakke ned på andre mennesker. Mobbing er et resultat av usikkerhet og uvitenhet.
Verden er full av usikre mennesker som knapt tørr ta en god titt på seg selv i speilet og stå for den de er og de valgene de har gjort. Ikke vær som resten av saueflokken, denne verden trenger mennesker som er med på å løfte hverandre opp, ikke holde hverandre nede.

Du har faktisk en utrolig styrke i deg, fordi du har holdt ut så lenge og du har aldri gitt opp på tross av at du har følt at alt har virket håpløst og meningsløst! De vanskelige erfaringene i livet er der for en grunn, de er der som muligheter for at du virkelig skal kunne få utviklet noen enestående kvaliteter du allerede har i deg! Tålmodighet, viljestyrke, toleranse, rådsnarhet, godhet, omsorg og forståelse…

Jeg tar av hatten for deg jeg, for det er du som virkelig er et sterkt og godt menneske!

Man høster som man sår her i livet. For å få mere glede, må du først spre mere glede. For å få respekt, må du først gi respekt.

Ha omsorg og medfølelse for de som tyr til mobbing, for det er de det virkelig er synd på, selv om det er vanskelig å forstå den.
Ikke gå ned på deres nivå ved å dyrke hat og sinne, det har vi nok av i verden. Et negativ kan bare bekjempes med et positiv…

X, du har alt du noensinne kommer til å trenge inni deg. Jeg har all tro på at ting kommer til å lysne snart, bare fortsett å være go og gjøre godt:) Ikke la tomme ord fra usikre og små mennesker definere hvordan du skal føle. Finn fram til det beste som er allerede inni deg, tørr å skinne i en ellers ganske brutal og grå verden. Ikke ta noe for gitt og vis takknmelighet for det som er. Tørr å drømme, jobb hardt for å realisere drømmene dine og gjør det meste ut av den gaven du er blitt gitt, ditt liv!

Lykke til:)

32 Comments »

 • Og husk også at ting endrar seg med åra. Mange har det vanskelig i akkurat den perioda i livet, fram til du sjølv får bestemme kva du vil gjere med livet. Når du er ferdig med skulen på heimstaden, kan du reise kor du vil, kanskje til ein plass der ingen kjenner deg, og dermed ikkje dømmer deg umiddelbart. X bør holde ut, og glede seg til det som kjem seinare. Eg LOVAR at folk ikkje er så slemme over alt. Seinare finn du nok ditt miljø, og kan velge dine venner, som trulig vil sette pris på at du er akkurat som du er. Garantert!

  Comment by Hanne — September 8, 2009 @ 3:36 pm

 • Tror ikke det der er sant. Først skriver hun at hun blir 16 den 13. mars, og så etterpå at hun har bursdag idag. Bare litt rart.

  Comment by Lene — September 8, 2009 @ 3:41 pm

 • hvis det er sant, sier det litt om hvor treg MA er til å svare på lesemail ; ) 

  Comment by Christina — September 8, 2009 @ 3:48 pm

 • Stemmer  ikke at all mobbing er ett resultat av usikkerhet etc. Noen er ganske enkelt slemme, og nyter å tråkke på andre.

  Comment by Susanne — September 8, 2009 @ 4:06 pm

 • Når det er et så stort problem at x vurderer selvmord, så er det jo også muligheter som laseroprasjoner og steder der du kan lære deg å si "r". Det koster jo penger og krever litt tid og tolmodighet. Men er absolutt verdt det om det er et så stort problem! (Jeg kjenner personer som har tatt oprasjoner for sjeling, dårlig syn og som har gått for å lære seg å si "r". Alt har funket!).

  Comment by Ia Karita — September 8, 2009 @ 4:12 pm

 • RÅBRA SVAR!

  Comment by Mie — September 8, 2009 @ 4:24 pm

 • Christina; EEEH kjerring. Når skal du lære deg at det er en fordel å vite alt før du sier noe? Jeg svarte for lenge siden, og la det ut nå :)

  Comment by Marie Amanda — September 8, 2009 @ 4:25 pm

 • Du er en godhjertet person Marie. Setter pris på at det finnes slike mennesker som deg! :)

  Comment by Malin — September 8, 2009 @ 4:55 pm

 • hvorfor gidder du å legge ut en lesermail og svar et halvt år senere? øhh…

  Comment by Anonymous — September 8, 2009 @ 5:03 pm

 • Dette er veldig bra, MA! stå på, girl!

  Comment by — September 8, 2009 @ 5:27 pm

 • Hvor blir UGGS konkurransen av??

  Comment by Tine — September 8, 2009 @ 5:40 pm

 • bra du bryr deg :)

  Comment by Synne — September 8, 2009 @ 5:46 pm

 • Så på bildet av deg. vær så snill å ikke ødlegg armen din sånn:/ ta en mindre tatovering.. den er kjempefin, men bare ikke over hele armen din.. den kommer til å være der for alltid. og synes hver gang du ikke har langarmet. tenk når du skal pynte deg ordentlig en dag.  Vet hvor irriterende det er med folk som forteller deg hva du bør gjøre og ikke, men desverre  snakker  jeg av egen erfaring.. stå på søta! :)

  Comment by Mina — September 8, 2009 @ 6:37 pm

 • Flott svar. Mobbing er så forbanna stygt! De som mobber vet faktisk ikke hvor mye de endrer en person. Det jeg kan si til henne er at; du kan komme sterkere ut av det. La det vise deg nye nyanser av verden ingen andre ser. Du kommer til å bli mye mer reflektert, og mye mer forståelsesfull enn andre.

  Velg selv hva det gjør med deg, og ta kontroll. Det er mitt beste tips. Lykke til videre!

  Comment by Tonje H — September 8, 2009 @ 7:26 pm

 • veldig bra svart MA! :)

  Comment by sarah — September 8, 2009 @ 7:43 pm

 • jeg hater mobbing.

  hatehatehate

  uansett, når du sier det så stemmer det at du har ca samme stil som blair i GG. Utenom at du kjører litt metallstye inni det. Klipp håret ditt skulderlangt,tror d blir bra

  Comment by sara — September 8, 2009 @ 7:59 pm

 • Bra skrevet :)

  Comment by Iselin — September 8, 2009 @ 9:20 pm

 • mina; JOOO vil ødelegge den :):)::):):)

  Comment by Marie Amanda — September 8, 2009 @ 9:21 pm

 • Tine; Kommer, jeg må bare få svar fra folkene bare vent

  Comment by Marie Amanda — September 8, 2009 @ 9:26 pm

 • Anonym; Har svart på den før, men la den ut nå :)

  Comment by Marie Amanda — September 8, 2009 @ 9:30 pm

 • Virkelig et bra svar!Beundrer deg bare mer og mer…Stå på videre! :D

  Comment by T — September 8, 2009 @ 9:30 pm

 • Skjønner ikke at du får så mye pes. Jævla folk alså! Synes du er en super blogger, Marie :D

  Comment by Monica — September 8, 2009 @ 9:35 pm

 • Kjempe bra skrevet!

  Comment by Ninni — September 9, 2009 @ 12:27 am

 • Det står her at det ble ikke selvmord, men det ble vudert men gjorde det ikke.

  Takk MA for det svaret tilbake. du hjalp meg stort der. Går så mye bedre nå!

  Mero honkar losjano an dero :)

  Comment by Lene Pettersen — September 9, 2009 @ 7:04 am

 • Marie, må jeg virkelig få si at jeg sitter her faktisk med tårer i øynene.. Ja, jeg er gutt, men også ja til at jeg har følelser, og dette tok meg. Brevet fra denne jenta, synes synd på henne, og kan på en måte vite hva hun er igjennom! Har ikke direkte gått igjennom det, men har blitt slengt dritt etter. Og har selv vært innom stadiet der man faktisk tenker at nå er det en slutt. Etter den gangen har jeg tenkt at sånne tanker skal jeg aldri ha igjen, for ting blir bedre!
  Og det at du tar deg tid til å svare, og bruke bloggen din til å presantere slike ting, gjør deg til en enda bedre blogger enn det du allerede er! Vær stolt av deg, Marie! Det burde du virkelig være!

  Comment by S. André — September 9, 2009 @ 7:11 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment