Annonse Marie Amanda » hvorfor smitter du meg med sånn dritt som det her?
January 22nd, 2009

10:15

Kjære snille kjære kroppen min, hvorfor blir du syk nå? Hvorfor kjennes det ut
som at noen har kuttet opp innsiden av halsen min med et barberblad?
Nå kan jeg jo ikke svelge noe som helst, og jeg som skal spise lunsj med mamma om litt.
Hvordan skal dette gå egentlig? Jeg lurer på hvordan det ser ut i halsen min nå, det kjennes
litt ut som et skrubbsår som ikke vil gro og som mister skorpen sin hele tiden.
I går var jeg jo helt overbevist om at det bare bare var sår hals, men i dag er jeg ganske sikker
på at det er en halsbetennelse som er på vei.  M kunne spise egg til frokost, jeg måtte spise
frokostblanding så jeg ikke skulle skjære opp halsen noe mer. Jeg får virkelig håpe at det
blir bedre i løpet av formiddagen, for jeg orker ikke å ha så vondt.

Blir du ofte syk? Hva pleier du å gjøre med sår hals?


En ny lipgloss med god lukt og smak hjelper litt på humøret i allefall.

50 Comments »

 • du kunne ikke spise egg, men måtte spise frokostblanding? for å ikke skjære opp halsen mer? hvor er logikken i det?

  Comment by S — January 22, 2009 @ 11:01 am

 • jeg har sår hals nå og det er heeelt fucka:-(

  Comment by Julie 13 år — January 22, 2009 @ 11:01 am

 • Åh, slik er vondt!
  Spis halspastiller og drikk varm te :) Ellers syns jeg det er godt å spise is og la den "renne" nedover halsen så det døver smerten litt ;p

  Comment by Berit — January 22, 2009 @ 11:03 am

 • Jeg har akkurat blitt ferdig med en kraftigkraftig luftveisinfeksjon, og min medisin var hostesaft, ligge i sengen en uke og drikke masse kaldt vann og te. Hvis du begynner å hoste burde du alltid ha vann rett ved siden av deg, det funker utrolig bra!

  God bedring! :) <3

  Comment by Thea Margrethe — January 22, 2009 @ 11:05 am

 • Drikk varm melk med honning’1 funker fjell

  Comment by Sunniva — January 22, 2009 @ 11:16 am

 • Jeg var syk for to uker siden, skikkelig forkjølet, måtte ligge under dynen en uke. Forrige uke var jeg frisk igjen, og superglad for det! Men på mandag våkner jeg opp og er f*** meg syk IGJEN! Men denne uken har jeg vært på jobb, og det er IKKE moro… Skikkelig slitsomt… Jeg ligger og hoster HELE natten, får ikke sove en eneste time sammenhengende… Så opp klokken syv for å gå på jobb… :( Jeg er ganske ofte syk, og det SUGER!

  God bedring til oss begge!
  Klem fra Celinus

  Comment by Celine — January 22, 2009 @ 11:20 am

 • Det er ikke noe godt nei, håper du blir frisk fort da! :’)

  Comment by Ole — January 22, 2009 @ 11:29 am

 • Jeg er aldri syk. Men kan få vondt i halsen til tider, pga jeg synger. Så drikk grønn te, spis på halspastiller til du sprekker, og hvis dette ikke hjelper kan du ta hostesaft. Men grønn te hjelper :)

  Comment by Silje — January 22, 2009 @ 11:33 am

 • Jeg blir aldri syk, og det plager meg veldig. Så Jeg trenger egentli råd om hvordan man blir syk!

  Comment by Thea — January 22, 2009 @ 11:34 am

 • jeg får ofte halsbetennelse! kjempe irriterende, men jeg har en fin liten hestekur. spis en spiseskje med olivenolje sakte. la det renne ned uten at du svelger. det kommer til å svi litt, men det er på grunn av at det dreper bakterier. god bedring!

  Comment by rkøwøw — January 22, 2009 @ 12:03 pm

 • jeg hadde det sånn med halsen for ikke så lenge siden jeg å, viste seg at jeg hadde streptokokker:-/ spis suppe og drikk masse varmt ;-)

  Comment by Martine — January 22, 2009 @ 12:07 pm

 • Imunforsvaret ditt kan umulig være bra, du klager over sykdom hele tiden!

  Comment by Kamilla — January 22, 2009 @ 12:28 pm

 • Fribol urtedrops er en mirakelkur, de lindrer tørr hals, sår hals, vondt svelg og alt mulig rart som vedgår halsen. De fåes på apoteket!

  Comment by Hilde — January 22, 2009 @ 12:52 pm

 • Ta en skje med honning å svelg det..
  Honning dreper bakterier i følge Pappa:)

  Comment by HM dama ;P — January 22, 2009 @ 12:54 pm

 • huff, jeg er ofte syk! for en stund siden var jeg syk - og nå har jeg blitt det igjenn! nesten 40 i feber! :/

  Comment by Evy :) — January 22, 2009 @ 1:10 pm

 • Kok vann,skvis en halv sitron oppi og to store spiseskjeer med honning. Det svir skikkelig,men er som balsam etterpå:)

  Skjønte heller ikke helt logikken i frokostblanding istede for egg… Spis suppe og is:)

  Comment by P — January 22, 2009 @ 1:11 pm

 • du kan drikke varm te med honning:) funker alltid like bra det:)
  Is er også godt får å dempe smertene litt:)’

  god bedring:D

  Comment by elincecilie — January 22, 2009 @ 1:24 pm

 • varm melk med honing og blåbær te funker bra : )

  Comment by sandra — January 22, 2009 @ 1:56 pm

 • har vært ofte syk dette året!Jeg pleier å lage meg en god kopp te med honning=) 

  Comment by Ida Marie — January 22, 2009 @ 2:00 pm

 • Det høres ut som om du har fått streptokokker, jeg hadde det for ikke så lenge siden og jeg kjenner igjen det at det kjennes ut som om man har masse kutt i halsen, i tillegg er det sykt vondt å svelge. Du burde dra til legen å få pencilin, så går det fort over :) God bedring uansett!

  Comment by Amanda Louise — January 22, 2009 @ 2:04 pm

 • Jeg har verdens beste (kanskje ekleste) kjærringråd mot sår hals! Før du legger deg koker du opp grønn te og hakker hvitløk og heller dem oppi. Det smaker helt jævlig, så du burde holde deg for nesen. Når du våkner er halsen fin og flott igjen!
  Anbefales å gjøre det før du legger deg slik at du ikke går å stinker hvitløk hele dagen, men det er opp til deg. Du blir frisk iallefall ;-)

  Comment by Christine — January 22, 2009 @ 2:04 pm

 • hvorfor sover du hos/med M hele tiden om dere ikke holder på ?

  Comment by Jessie — January 22, 2009 @ 2:05 pm

 • åå, jeg er også syk. det er helt forferdelig å ha vondt i halsen fordi man orker ikke snakke til noen og svelge! mitt beste tips er kamomille te! det hjelper utrolig mye for meg i hvert fall :) god bedring da!

  Comment by Rikke — January 22, 2009 @ 2:29 pm

 • kanskje du har streptokokker, gå til legen? :)

  Comment by Ingvild — January 22, 2009 @ 2:32 pm

 • jeg blir kjempefort syk, og det suger.
  mot sår hals, drikker og spiser jeg minimalt

  Comment by Sandra Helen — January 22, 2009 @ 2:36 pm

 • Hvilken lipgloss er det? God bedring med halsen din :-)

  Comment by Christina — January 22, 2009 @ 2:37 pm

 • Jeg har halsbetennelse/bentente mandler en gang annenhver mnd, så du kan tenke deg hvor kjipt det er.
  En ting jeg alltid gjør er å "vaske" halsen med et skikkelig sterkt munnskyldevann Ta det i munnen, og la det gli så langt ned i halsen du klarer uten å svelge det. Gurgle det litt, og vips! Ferdig.

  Comment by Christina — January 22, 2009 @ 2:38 pm

 • Jeg er også syk med feber, hoste og lungebetennelse.. det suger hardt! jeg har ikke no tips annet enn og ligge hjemme og dø i senga og klage til alle du kjenner.. funker ikke det heller men:P

  Comment by L. — January 22, 2009 @ 2:46 pm

 • Hardt liv

  Comment by Rebecca — January 22, 2009 @ 3:00 pm

 • god, god, god bedring :-)lipgloss er digg! ulempen med de som lukter godt, er at man får lyst til å spise den også. Noe jeg gjør, he-he ;Dnasty.

  Comment by Jenny — January 22, 2009 @ 3:20 pm

 • IS er kjempegodt når man har vondt i halsen :D

  Comment by Lena — January 22, 2009 @ 3:42 pm

 • Er syk nå og har sår hals.. Stapper i meg halstabletter : p

  Comment by Stine Kroken — January 22, 2009 @ 3:46 pm

 • Drikk masse solhatt. Det pleier å gå over iløpet av to dager for meg :)

  Comment by Christine — January 22, 2009 @ 4:03 pm

 • Jeg har vært syk/småsyk ofte nå fortiden .. det er helt forferdelig.. å jeg skjønner godt hva du mener med at halsen kjennes ut som ett barberblad.. Jeg har veldig veldig OFTE ont i halsen. så her går det på halsdrops og varm drikke :)

  Comment by Camilla — January 22, 2009 @ 4:14 pm

 • SPRIT, sprit og enda mer SPRIT!

  Comment by Malle — January 22, 2009 @ 4:30 pm

 • spis is og ikke snakk. jo mer du snakker, jo verre blir det for halsen ;)

  Comment by Mona — January 22, 2009 @ 5:02 pm

 • Jeg synger en del, å må holde stemmen vedlike. Sanglæreren min anbefalte meg da jeg ble sår og vond i halsen å kjøpe EUCALYPTUS-HONNING på apoteket. Det er noe som lindrer mye og funker veldig bra!

  Comment by Ragnhild — January 22, 2009 @ 5:07 pm

 • Legg en bit ingefær under tunga, det svir og er ekkelt, men det hjelper faktisk!

  Comment by anniken :) — January 22, 2009 @ 5:44 pm

 • Har du halsbetennelse skal du IKKE drikke melk. Det danner slim i halsen. Drikk istedet kaldt vann, det lindrer. Spis flytende mat. Dersom du har store problemer med å få ned mat anbefaler jeg å spise is - gjerne fløteis, det lindrer og gir næring.

  Dra til legen, h*n vil skrive ut antibiotika til deg hvis du har behov for det.

  Har du ofte halsbetennelse (3-4 ganger i året i to år eller mer) bør du få fjernet mandlene. Det gjorde jeg rett før jul i 2007 (jula blei kjip, spiste nesten bare riskrem. Heldigvis er det godt!), og siden har jeg ikke vært syk en eneste gang!

  God bedring!

  Comment by Maren — January 22, 2009 @ 6:11 pm

 • Hei. Jeg har nettopp hatt akkurat den samme stikkingen i halsen som du har. Jeg kunne ikke spise for det gjorde så vondt. Jeg var hos legen for jeg trodde det var streptokokker, men det viste seg at det var kyssesyken. Det er et tegn på kyssesyken. Får håpe du ikke har det, men det kan høres sånn ut. Når du har halsbetennelse pleier det ikke å gjøre like vondt som når du har kyssesyken. Gå til legen! :-)

  Comment by Mina — January 22, 2009 @ 7:13 pm

 • Vondt/sår i halsen Marie amanda?!
  Joda nå skal du høre :D
  Finn frem en kopp der du fyller halvparten med kaldt vann. Tilsett 3 ss med salt og bland det godt!! vet det høres j***** ekkelt ut, men det hjelper faktisk! naturlig! hihihi så må du drikke litt og litt, men husk at du skal ikke svelge det. Du skal bøye hode ditt bakover og du skal lix "boble/skylle" eller lage rare lyder i 2-4 sekunder. Du må drikke opp alt og så går du i sengen!!<3 hihi håper dt virker. god bedring

  PS! det er ikke lurt å drikke eller spise noe søt. drikke masse (varm) vann eller te med/uten honing !

  Comment by Joanne — January 22, 2009 @ 8:11 pm

 • e

  Comment by Joanne — January 22, 2009 @ 8:11 pm

 • Jeg går til legen ;-p

  Comment by Katerina — January 22, 2009 @ 8:38 pm

 • Lipclossen var fiin : )
  Hva slags merke er det ? : )

  Comment by Silje : ) — January 22, 2009 @ 8:53 pm

 • Hvorfor redigerer du alle bildene? Du som er så naturlig pen, burde værenaturlig på bildene. Når du redigerer alt, blir du bare falsk. 

  Comment by Stine — January 22, 2009 @ 9:04 pm

 • jeg hadde sånn hvite flekker i halsen, da hadde jeg streptokokker. klarte ikke spise på 2 uker, nesten ikke drikke heller. god bedring!

  Comment by susanne — January 22, 2009 @ 9:09 pm

 • Jeg pleier å drikke varm te med hoonning. Det hjelper alltid for min del. Og å gå med skjerf døgnet rundt og spise halspastiller.
  God bedring

  Comment by Ellen — January 22, 2009 @ 9:28 pm

 • Jeg er ofte småforkjølet, men sjelden skikkelig syk.

  Kle deg varmt, drikk vann og spis repsils. Det funker på meg i hvertfall.

  Comment by Guro — January 22, 2009 @ 11:04 pm

 • uff, er syk selv. det er helt forferdelig å ha halsbetennelse man orker ikke snakke eller svelge:(! mitt beste tips er kamomille te og isvann på flaske, bare fyll på en flaske med vann og legg den i fryseren noen timer , så lar du vannet renne nedover halsen. god bedring!

  Comment by Rikke — January 23, 2009 @ 10:02 pm

 • Vi har en økologisk tesom vi har kjøpt på sunnkost, den hjalp mannen min.
  Ellers pleier vi og spise is og drikke masse varm solbærtoddy.

  Comment by May-Rita — January 29, 2009 @ 3:54 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment