June 28th, 2008

271topp.jpgbein271.jpg

Nå har jeg lest igjennom alle kommentarer som er lagt igjen her på bloggen de siste ukene og noen av disse er spørsmål og kommentarer til om det er reklame her på MarieAmanda.com.
Utgangspunktet for denne saken var artikkelen i VG for et par uker siden. Der blir det sagt at Marie Amanda vil bli bloggmillionær, og at jeg har satt meg mål om å tjene bra med penger på denne siden i løpet av 2009. Alt vel og bra, det er ingenting i den artikkelen jeg ikke kan stå inne for. Deretter blir jeg invitert av Radio Norge til et kort intervju noen dager etterpå. Der sitter jeg, i mitt aller første radiointervju og får diverse spørsmål rett over bordet. Etter litt småprat får jeg spørsmålet ”…og nå har du nærmest gått over til å bli profesjonell og tjene penger på det her. Hvordan er det å tjene penger på blogging, hvordan gjør man det?” Det var vel her jeg skulle sagt stopp og korrigert intervjueren. Fortalt at dette fortsatt er på planleggingsstadiet for min del, at jeg ennå ikke har tjent en krone på dette og at jeg svarer på generell basis utfra hva jeg har lest andre bloggere har fått til. Men så ble jeg, 18 år gammel og for første gang på radio, revet med og før jeg visste ordet av det hadde intervjueren godt ledsaget av meg selv, klart å vende på det hele slik at jeg fremsto som en som allerede har tjent penger på dette. Dette var jo bare helt feil, men etterpå tenkte jeg ”jaja, hvem bryr seg om hva som er sagt i et kort intervju en formiddag i juni.”
Dagen etter stilte jeg hos P4, LITT klokere, men der er de noen hakk mer profesjonelle og journalisten hadde gjort jobben sin med forarbeidet så det endte opp som en skikkelig hyggelig stund i samtale med en skikkelig hyggelig dame.
Kortversjonen av disse første linjene; jeg har ennå ikke tjent penger på bloggen min

Jeg er ingen ekspert på reklame og definisjonene på begreper som Produktplassering, Skjult reklame, Sponsing og Produktomtale. For de av leserne som er i samme båt skal jeg komme med noen eksempler jeg mener forklarer de ulike begrepene;
Produktplassering er om Coca Cola betaler en blogger cash eller med varer, for å få en Cocaflaske avbildet ”i en naturlig setting” sammen med bloggeren. Om jeg legger ut et bilde av meg selv bak er bord fullt av flasker betyr ikke det at jeg er sponset av verken Coca Cola, Heineken, Absolute eller andre.
Skjult reklame er om ShadowTans betaler bloggere for å omtale ShadowTans i blogginnlegg mot at de får produktene gratis uten at det klart fremkommer i teksten. Om jeg stiller knallbrun på bloggbilder midt i juli betyr det ikke at jeg nå er i ShadowTans hender, men at jeg har startet Hellasferien min med BRA VÆR.
Sponsing er når en blogger mottar et produkt fra en leverandør og benytter det som premie i bloggen mot en omtale/avbilding. Dette har jeg gjort i konkurranseinnslagene mine og jeg håper både leverandørene og vinnerne av konkurransene er fornøyd.
Produktomtale driver jeg med hele tiden, det viser seg i alt fra stadig avbilding av skoene min fra Top Shop i Praha, til kommentarer om at H&M er beste sted på jord for meg, til Lee Staffords fantastiske hårprodukter som gir håret mitt en super glans. Dette er produkter jeg har valgt å bruke penger på og som jeg omtaler uten å tjene en krone.

Dere skal slippe å være redde for å bli utsatt for skjult produktpåvirkning her på MarieAmanda.com, deres ubesudlede sjeler skal forbli rene, dersom dere holder dere her hos meg.
Med dette avslutter jeg, ansvarlig redaktør for denne bloggen, all diskusjon rundt reklame her på MarieAmanda.com. Alle kommentarer, hvertfall de kritiske, blir fra nå av stoppet før de kommer ut på nettet.

18 Comments »

 • Bra skrevet:) men ikke si at du får sånn som Ulrikke har, at komentarne ikke kommer frem før hun har lest dem.. Det blir så "dødt" liksom. :s

  Comment by Merethe — June 28, 2008 @ 7:54 pm

 • Det fleste kommentarer kommer opp med en gang, men det er et par stykker som må gjennom et filter og det er fra de kommentarforfatterene som jeg vet at ikke klarer å oppføre seg

  Comment by Marie Amanda — June 28, 2008 @ 7:58 pm

 • Jeg vet i allefall at Rafik(ellerhva enn han heter), som driver blogg.no gir bloggere på blogg.no spraytan. Han har ved flere anledninger sendt spraytan til bloggere for at de skal skrive om det i bloggen sin, uten å nevne at de har fått det gratis!

  Bare se på stakkars lille Ulrikke, hun ser jo ut som et Tsjernobylbarn med all den brune gørra i ansiktet sitt.
  Og en annen ting jeg reagerer på er at blogg.no’s yndling Ida Ulv rakker ned på deg og det du skriver når det i hovedsak er henne som står bak all drittkastingen om bloggen din rundt om på nettet.

  Jeg skriver dette som en voksen person, og jeg har ingen 100% sikre kilder på det jeg skriver, men det skulle da virkelig ikke være nødvendig for deg å skrive et innlegg som dette bare fordi andre bloggere er sykelig sjalue på deg og det du klarer å oppnå som 18åring.

  mvh
  Mentor

  Comment by Anonymous — June 28, 2008 @ 8:12 pm

 • Så bra at du laget et sånt innlegg. Jeg har faktisk lurt på dette selv. Ikke nødvendigvis om du gjør det, men hva alt dette reklame"styret" er for noe.

  Comment by Linda — June 28, 2008 @ 8:50 pm

 • Det er lett å bli revet med noen ganger ;) du er jo like mye menneske som oss andre, bare litt penere :P 

  Comment by Leonidas — June 28, 2008 @ 10:56 pm

 • hei:) skal du jobbe i kveld?

  Comment by Anonymous — June 28, 2008 @ 11:58 pm

 • Finnes mange reklame muligheter på internett i andre former enn vanlig reklame man ser ellers in real life;)Er ikke vanskelig å skjule en google ads eller slikt, og dersom du har såpass mange besøkende som du har, skulle det i prinsippet ikke være vanskelig åtjene litt på det:)

  Comment by Kewzepewz — June 29, 2008 @ 12:10 am

 • For all del, om du begynner med diverse reklame (noe du bør, hvis du vil tjene penger;D), så gjør ikke det meg noe ihvertfall. Det er jo opp til oss om vi gidder å "gjøre som du sier", ikke sant? Så lenge reklamen passer til siden, og det fremdeles er mote/hverdagsblogging som står i fokus så spiller det vitterlig ingen rolle spør du meg:)

  Comment by Maria — June 29, 2008 @ 12:55 am

 • Der fikk vi klarhet i det og! Veldig bra skrevet,forsett med lange innlegg. Det liker vi! ;D 

  Comment by Marthe — June 29, 2008 @ 3:55 am

 • Hei, hva skjer a marie

  Du ser så utrolig vakker ut at man nesten kan tro at du. Er en engel sendt i fra himmelen.

  Comment by Nabil — June 29, 2008 @ 4:51 am

 • Jeg syns bloggen ser mye penere uten en haug med reklame meg!

  Comment by Vero — June 29, 2008 @ 5:06 am

 • Men er det ikke slik at du leser alle kommenterene og velger om du vil ha dem på trykk før de i det hele tatt kommer opp?

  Comment by Jonas — June 29, 2008 @ 12:13 pm

 • Nei, Jonas, det er kun et par stykker som går gjennom et filter, bla. din kommentar :)

  Comment by Marie Amanda — June 29, 2008 @ 12:30 pm

 • Bra skrevet! Det er dette som gjør at du har en bra blogg. Også det fine antrekket;)

  Comment by Torill Merethe — June 29, 2008 @ 2:10 pm

 • Jeg tror ikke på deg. Min aller første kommentar her på bloggen ble sensurert vekk, og da kunne du jo ikke vite på forhånd hvem jeg var og hva jeg ville si.

  Comment by Jonas — June 29, 2008 @ 11:58 pm

 • Dessuten tar det alltid veldig lang tid fra man trykker "submit comment" til den kommer opp….

  Comment by Jonas — June 30, 2008 @ 12:00 am

 • Det er jo også en type reklame der man går inn på  en webside, men får reklamen opp i en annen man bruker….(f.eks. facebook)

  Dritkul blogg!
   
  (fint navn forresten:)

  Comment by Marie Elise — June 30, 2008 @ 12:48 am

 • zxzxz

  Comment by sas — August 11, 2008 @ 10:35 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Navigasjon