January 28th, 2009

18:01

Da jeg hadde skrevet det innlegget under her i dag, bestemte jeg meg for å prøve ut noe nytt. Nå har jeg i nesten alle år spist akkurat hva jeg vil til enhver tid og aldri egentlig tenkt på hva jeg spiser før jeg dytter det inn i munnen min. Jeg skal være vegetarianer så lenge jeg klarer, men i allefall i en uke. Skal se hvor mye spennende jeg faktisk kan finne på når jeg ikke skal spise kjøtt. Tviler egentlig på at det blir så veldig stor forskjell, men jeg håper og tror at det hjelper litt på både humøret og kanskje jeg får litt mer overskudd i samme slengen.

Det første måltidet mitt i dag, var derfor en jordbær og blåbærsmoothie og til lunsj spiste jeg en ananas og melonsmoothie. Det var digg og jeg gleder meg faktisk til å spise noe annet enn kjøtt til middag, lurer på hva jeg skal finne på i kveld.

99 Comments »

 • HER HAR DERE "OPPSKRIFTEN" :

  Det er bare litt jordbær+endel blåbær + litt melk + tørket frukt i den ene.

  og ananas + melonyoughurt + tørket frukt og appelsinjuice i den andre :)

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 10:57 am

 • å herremin det så godt ut. okei jeg går og lager meg en milkshake NÅ :D Haha blir morsomt, lykke til :D

  Comment by deadbarbie — January 28, 2009 @ 7:18 pm

 • Jeg hadde ikke vært i live uten kjøtt.. !

  Comment by whitechick — January 28, 2009 @ 7:18 pm

 • Blir du mett av smoothie til hvert måltid erru god!

  Comment by Rebecca — January 28, 2009 @ 7:19 pm

 • Det finnes masse soyaprodukter på markedet. Hvis du er på apotek, er det økologiske burgere og pølser. Jeg spiser ikke kjøtt lenger, eller.. Bare gjør det ikke. http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel1414.asp   Her er det så mye mat som man lager til vanlig med kjøtt, dette smaker bedre, og er med andre ingridienser. Men jeg likte det bedre da du spiste frukt med sjokolade til frokost!

  Comment by Turid Alexa — January 28, 2009 @ 7:19 pm

 • Det så godt ut! Tror jeg må prøve det selv:)Er sikkert veldig spennende å finne på helt nye ting til mat:) Si ifra om du kommer bort i noe veldig godt da:-D

  Comment by Ole — January 28, 2009 @ 7:19 pm

 • Å være vegiterianer kan ofte være mye mer spennende enn å spise kjøtt, fordi man ikke kan spise alt man pleier å spise. Lykke til, du får det nok til :) Det vanskligste er første uka :p Har vært vegeterianer i lengre perioder selv : ) Alt fra 2 uker til 5 mnd : ) Liker bloggen din forresten ^

  Comment by julie victoria — January 28, 2009 @ 7:22 pm

 • Men pus..! Hvem skal jeg synde med nå a? Kan jo ikke spise baconpølse alene! 

  Comment by Karoline — January 28, 2009 @ 7:23 pm

 • Hei :)
  jeg ville bare si at jeg digger bloggen din,du er utrolig god til det du gjør! Jeg sitter å leser på bloggen din nesten hver dag:)
  Har tenkt å lage meg blogg men jeg skjønner ikke så mye av det ^^

  Comment by — January 28, 2009 @ 7:23 pm

 • Nammm! Så kanon digg ut:D

  Comment by Henrik Torjussen — January 28, 2009 @ 7:24 pm

 • Åh, det så skikkelig deilig ut! Det må jeg prøve med en gang:)

  Comment by Ida — January 28, 2009 @ 7:25 pm

 • Kamilla; Så bra! :D bare å prøve å lage blogg det.. (dagblogg.no) :)

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:26 pm

 • Jeg og ei venninne var vegetarianere forrige uke :)
  forslag er : Grøt, pannekaker, vaffel, ristorante mozzarella pizza (uten kjøtt men sinnsykt god!).
  Det blir nok tøffere enn du tror ;)

  Comment by Kristin — January 28, 2009 @ 7:26 pm

 • Oi, de så kjempegode ut! Kan du ikke legge ut oppskriften på de? Jeg kan nemlig ikke lage smoothies :p

  Comment by Stine Helene — January 28, 2009 @ 7:26 pm

 • Karoline; Mjaaau, jeg kan spise pølsebrødet :) ^^Jeg skal nok finne en løsning. fniiis :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:27 pm

 • Kristin; Haha, jeg skal være litt mer oppfinnsom :)

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:27 pm

 • Ida; De var dødsgode, og var god og mett lenge etterpå :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:27 pm

 • Jeg anbefaler vegetarlasagne, heerlig :D
  Jeg garanterer at du vil like den mye bedre enn lasagne med kjøtt :)

  Comment by Ingri — January 28, 2009 @ 7:28 pm

 • SÅ bra!:D og gud vad godt!

  Comment by Magnuss — January 28, 2009 @ 7:30 pm

 • Turid; Jeg vil prøve noe nytt, vil ikke ha sånne soyaprodukter

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:33 pm

 • Ingri; Jada, men det har jeg spist mange ganger, nå er jeg keen på å spise og prøve og lage mat som jeg bare finner på :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:35 pm

 • Jeg fikk faktisk litt lyst til å henge meg på deg nå å gjøre det samme. Se hvem som holder lengst? :p 

  Comment by julie victoria — January 28, 2009 @ 7:37 pm

 • det så utrolig godt ut, nå fikk jeg lyst på smoothie.. :)

  Comment by effooe — January 28, 2009 @ 7:39 pm

 • hehe, ja det alltid spennende å se hva man klarer=P
  Etter vi skjærte en gris i første klasse, har ikke jeg spist noe annet kjøtt en kylling..lukten da vi (eller jeg så på) skjærte grisen forbinder jeg med kjøtt lukt =P

  Comment by Kristin : ) — January 28, 2009 @ 7:41 pm

 • det der så veldig godt ut ! :)

  Comment by Ingvild — January 28, 2009 @ 7:42 pm

 • Johoo, så bra :DEr selv vegeterianer, og har vært det i snart 1 år. (Februar).Men jeg anbefaler å ikke bli veganer. (Rører hverken kjøtt, fisk, egg, melk og diverse ting). Man blir som oftest syk den første måneden pg.a proteinmangel fra kjøttet. Så det er viktig at du spiser fisk og egg! Lykke til ^

  Comment by Susanne — January 28, 2009 @ 7:42 pm

 • det så digg ut :-D haha, lykke til pena :-)

  Comment by #1 — January 28, 2009 @ 7:43 pm

 • hvem er det du skal imponere nå? :P

  Comment by meg — January 28, 2009 @ 7:44 pm

 • Rebecca; Nå er det ikke snakk om å spise en smoothie til alle måltider heller da

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:45 pm

 • KNUT! Knuuuuuuuuuuuuut. När får vi se KNUT! Om vi inte får se Knut så ska jag ha sönder ditt paraply så du får gå hem i spöregnet utan. KNUUUUUUUUT NUUUU!

  Comment by Gullefjun af Schweden — January 28, 2009 @ 7:50 pm

 • Åh, nam, jeg elsker smoothie.

  Comment by Mira — January 28, 2009 @ 7:50 pm

 • Jeg har en russisk utvekslingsstudent boende his meg denne uken. Hun er vegetarianer og veganer og la meg bare fortelle deg hvor vanskelig det er å finne på noe mat å spise. hehe
  Lykke til :)

  Comment by pernille — January 28, 2009 @ 7:55 pm

 • Jeg er egentlig ikke så glad i smoothie. Ønsker at jeg var det… :)

  Comment by Thea — January 28, 2009 @ 7:56 pm

 • Gullefjun; Mjaaau, kanskje jeg skal ringe knut og finne ut hvor han er :)

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:56 pm

 • meg; er det noen jeg skal imponere nå da?

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:57 pm

 • Thea; DA har du ikke smakt min smoothie

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:57 pm

 • Det blir litt feil å si: ” Jeg skal prøve å være vegetarianer i en uke.. ”
  Du er ikke vegetarianer i en uke.
  Si heller at du holder deg unna kjøtt ;)

  Comment by anniken — January 28, 2009 @ 7:58 pm

 • deadbarbie; fortell meg hvordan den ble etterpå?

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 7:59 pm

 • Du må spise mer fisk da såfall, så du erstatter proteininntakert du får av kjøtt:)

  Comment by EvaJean — January 28, 2009 @ 8:03 pm

 • Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ett hopp, ( a hope)..

  Comment by Gullefjun af Schweden — January 28, 2009 @ 8:06 pm

 • Hvis du ikke er skeptisk til innvandrerbutikker, sjekk om de ikke har tofu der ^^ Det har nesten ikke noe karbohydrater, er bra for huden og er veldig sunt ^^ Men finner du det på butikken (som ULTRA, f.eks), får du helt sikkert skaffa der derfra også. Er bare det at du får det til halv pris på innvandrerbutikker.. Ellers pleier de aller fleste "store" matbutikkene, som Coop! Obs, Meny og Ultra å selge alt fra vegetarnuggets - vegetarkjøttdeig xD De fleste helsekostene pleier å selge bønnepostei, og alle matbutikker selger bønner/bønner på boks + nøtter, som er gode proteinkilder :) Hehe, håper du blir fornøyd som vegetarianer da! Har vært det selv i 2 år til sommeren, er veldig fornøyd med valget mitt :)

  Lykke til! ^_^ 

  Comment by Kylie — January 28, 2009 @ 8:07 pm

 • mente at du har en tendens til å forandre deg for guttene du liker, og en viss blogghottie er jo veggis :P

  Comment by meg — January 28, 2009 @ 8:07 pm

 • Shiet, falske rykter ute og går da. Elns. Sorry :< kan jeg også få en sånn shake forresten? så gode ut.

  Comment by Erik — January 28, 2009 @ 8:09 pm

 • du må ha en fantasktisk sår tunge etter å ha spist en hel ananas :P :D

  Comment by A — January 28, 2009 @ 8:16 pm

 • EvaJean; Mja, jeg vil ikke det heller jeg :P

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 8:16 pm

 • Nam, det så godt ut!!
  Kanskje jeg og skal prøve ut å være vegetarianer en stund.
  Det andre innlegget ditt inspirerte meg til å skrive litt om slankepress på bloggen min. Stikk innom en tur om du vil :-)

  Liker bloggen din kjempegodt! Du virker så søt og snill.

  Comment by Ia Karita — January 28, 2009 @ 8:17 pm

 • A; Nei, jeg puttet den jo bare i smoothiSSSSsen

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 8:22 pm

 • aaah! kan du ikke legge ut oppskriftene? :)

  Comment by Maria — January 28, 2009 @ 8:22 pm

 • Erik; Ja falske rykter til tuuusen.. kom hit så skal du få :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 8:23 pm

 • Meg; HAHAHA, DU ER SYKT OBSERVANG. Jeg visste faktisk ikke at han var veggis, og nå blir det bare teit at jeg skal prøve å være det. Tipper han sitter og LER av meg når han ser på all den latterlige maten jeg skal putte i meg den neste uken.
  Jeg leste faktisk langt bak i bloggen hans for å finne ut at han var det. huff.. ånei. kanskje jeg bare skal droppe det?

  men hvem er du uansett, du har jo tydeligvis peil på mitt liv og hans liv… er du en felles bekjent? :o

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 8:25 pm

 • Kylie; Egentlig vil jeg bare spise grønnsaker i en hel uke. elsker det jo . Men ja, skal sjekke :D
   NÅ er det middag :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 8:25 pm

 • Haha, jeg tror du vil få mindre overskudd faktisk! Du får nok mer i starten pga søt frukt osv, men etterhvert tror jeg du vil få mangel på proteiner og kjøtt som du er vant til å eta :D

  Linser og Bønner er en vegetarens kjøtt.

  Elsker deg og pus <3

  Comment by Fredrik Evensen ;) — January 28, 2009 @ 8:30 pm

 • er det wordpress du bruker?

  Comment by Maria — January 28, 2009 @ 8:33 pm

 • Åh, så stilig :)
  Gleder meg til å lese hvordan det går!
  Jeg har vært veggis i litt over åtte år, synes det er koselig jeg.. :) Selvfølgelig litt vanskelig på noen restauranter og når man drar på besøk til noen man ikke kjenner så godt, men det er uansett verdt "slitet"..
  Liker bloggen din, MA :)
  Flink du er til å lage smoothie også =)

  Comment by Ida Bethina — January 28, 2009 @ 8:36 pm

 • Jeg hadde en venninne som var vegetarianer, og en gang vi var hos henne spiste fikk vi noen havrehamburgere eller noe sånt, vi var veeeldig skeptiske, men de var faktisk kjempegode!:) Så det er verdt å prøve litt forskjellig.

  Comment by Iselin — January 28, 2009 @ 8:44 pm

 • blir litt feil å først skrive på et innlegg at du skal la være å se deg i speilet og ta bilder av deg i noen dager slik at du kan spise hva du vil, fordi mat er godt og alle nyte mat.. alt det ble plutselig bare blablabla ord for meg:/ når du nå skriver at du skal bli vegetarianer og spiser 1 smoothie til frokost og 1 tul lunsj.. er du ikke enig?:S

  Comment by Trine — January 28, 2009 @ 8:44 pm

 • Kan du legge ut noen oppskrifter?
  Det så kjempe digg ut :)

  Comment by Johanna — January 28, 2009 @ 8:46 pm

 • Hva med å prøve deg som veganer også? Da blir det fort værre :p

  Comment by Johanne — January 28, 2009 @ 8:46 pm

 • hvordan kan du få mer overskudd av å være veggis? hha, dummeste jeg har hørt..

  Comment by yeløu — January 28, 2009 @ 8:53 pm

 • Trine; Ja, mend et fikk meg til å innse at jeg bør prøve ut litt forskjellige ting. Tror du at jeg blir tynn  av å ikke spise kjøtt eller= haha :D lykke til

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 8:53 pm

 • Yeløu; jeg sier ikke at jeg kommer til å få det, men dette er et ekspriment, og jeg trenger ikke sånne kommentarer som det der. Nisse

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 8:55 pm

 • FAKE PROFIL AV DEG PÅ NETTBY.NO
  NICKET ER : sexymeij96

  Comment by Lise — January 28, 2009 @ 8:56 pm

 • lise: MJA, har sett det. ganske chill eller hva? dere som har nettby kan jo legge link til bloggen min i gjesteboken, jeg har jo ikke profil der selv :)

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 8:58 pm

 • gjrot det ;D

  Comment by Lise — January 28, 2009 @ 9:03 pm

 • Det så jo faktisk ganske godt ut!:D

  Comment by Ida — January 28, 2009 @ 9:09 pm

 • Jeg prøver igjen jeg :-D Hvor har du kjøpt de hudfargede sandalene dine , med litt svart på, de er høyhelte og du bruker de på en del outfitbilder fra sommeren ?:-D digger de!

  Comment by Amalie — January 28, 2009 @ 9:19 pm

 • Halla marie!
  smoothiene så sykt smooth ut, men dessverre så trenger du faktisk kjøtt, du får overskudd av kjøttet - så lenge kjøttet er rent så klart!!
  Den beste "slankekuren" er faktisk steinaldermat aka masse nøtter, rent kjøtt, bær,fisk osv. Ikke melk og brød og kornprodukter. Det hjelper også på humøret. Personer som har ADHD eller deprisjoner som legger over kostholdet sitt til "steinaldermat" blir kurert faktsik. utrolig men sant.. =)
  keep up the good work gurl

  http://www.victoriavegas.wordpress.com

  Comment by vicky v — January 28, 2009 @ 9:31 pm

 • forresten så syns jeg den headern med masse bilder av deg på er finest ;)

  Comment by vicky v — January 28, 2009 @ 9:31 pm

 • Heihei, veldig fin blogg !
  btw, vi bare lurte på hvordan du fikk ".com" og ikke "blogspot.no" osv.!?

  Comment by Line og Amanda — January 28, 2009 @ 9:36 pm

 • HERREGUD, JEG SKJØNNER BARE IKKE. DET ER HELT SUPERT AT DERE VIL HJELPE MEG OSV. MEN JEG SKAL VERKEN SLANKE MEG, ELLER PRØVE Å FÅ MER OVERSKUDD. JEG SKAL PRØVE Å IKKE SPISE KJØTT/FISK OG SÅNT. JEG BLÅSER I OM JEG BLIR SLITEN AV DET, DET FÅR BARE VÆRE, JEG SKAL TESTE DET UT.

  Til dere som faktisk skjønner hvorfor jeg gjør dettte, way to go, dere kan glede dere til mye gøy.
  nå har jeg faktisk spist en rimelig digg middag :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 9:41 pm

 • Når du da "avslutter" den vegetarperioden din, så vær så snill å spis kylling eller svinekjøtt før du spiser taco og tunge biffer. Hadde selv en vegetarperiode og spiste taco som første kjøtt etterpå, og jeg har aldri vært så dårlig i magen før. Du må liksom vende magen til å spise kjøtt igjen. Lykke til:-)

  Comment by Marie — January 28, 2009 @ 9:54 pm

 • Jeg orker ikke lese gjennom alle innleggene, så du skal ikke se bort fra at noen har tipset deg om akkuratt dette før :P

  Skjær opp sjampignong og stek dem gyldenbrune. Ha i litt salt og pepper og hvitløk. Hell over matfløte til du får en saus. Så lar du fløten trekke inn til det blir en tykk stuing. Så kjøper du gourmet-burger på helsekostbutikken, og vips - et nydelig måltid! Tilbehør velger du selvsagt selv

  Comment by Christina — January 28, 2009 @ 10:13 pm

 • Smoothies er digg :-)

  Comment by Katerina — January 28, 2009 @ 10:16 pm

 • åja =) da skjønner jeg.. herlig det da! man må jo teste ut sånne ting. man lever jo bare en gang, hoho!

  Comment by vicky v — January 28, 2009 @ 10:19 pm

 • De bildene så utrolig friske ut! Det var så mange friske farger liksom :-)

  Comment by Maija Johanne — January 28, 2009 @ 10:36 pm

 • Hvor har du kjøpt de lyserosa sandalene med høy hel med litt svart på? tror de er litt slangeskinnsaktig?:-D han sikkert skrevet 5 innlegg nå , vimsa ;-)

  Comment by Amalie — January 28, 2009 @ 10:52 pm

 • Har ikke så sansen for smoothie egentlig!
  men ananas og melonsmoothie hørtes digg ut! :D
  må jeg teste!

  Comment by Mari — January 28, 2009 @ 11:48 pm

 • Hei du! Kan it du legg ut ei deilig smoothie oppskrift t mæ som du anbefale på d sterkeste? Smake bare øidd all dem æ prøve å lag.

  Comment by Aune — January 29, 2009 @ 12:19 am

 • skjønner  dere ikke folkens, man slanker seg ikke av å kutte ut kjøtt. når hun vil prøve noe annerledes i en uke så er det jo ikke vits å kjøpe vegetar nuggets å sånn, da blir det jo akkurat det samme! litt forandring i hverdagen er bare bra :) lykke til marie. følger spent med på hva du lager til :D

  Comment by stine — January 29, 2009 @ 1:38 am

 • Ville bare ha en liten torsdagspreken!
  *kremt* De fleste tror at frukt er så utrooolig sunt, eller, det er jo det, men ikke å BARE spise frukt. For det som skjer da er at man blir feit FORDI: Når magen bare får frukt og ikke noe å tære på så tror hjernen at det ikke er noe i magen, og forbenningen stopper rett og slett opp! Det var dagens preken.. det var sikkert noe ikke alle visste :)

  Comment by sunnhetsfreak!! — January 29, 2009 @ 9:14 am

 • Ville bare ha en liten torsdagspreken! *kremt* De fleste tror at frukt er så utrooolig sunt, eller, det er jo det, men ikke å BARE spise frukt. For det som skjer da er at man blir feit FORDI: Når magen bare får frukt og ikke noe å tære på så tror hjernen at det ikke er noe i magen, og forbenningen stopper rett og slett opp! Det var dagens preken.. det var sikkert noe ikke alle visste :)

  Comment by sunnhetsfreak!! — January 29, 2009 @ 9:25 am

 • Lykke til! Jeg hadde aldri overlevd med å ikke spise kjøtt xD

  Comment by Berit — January 29, 2009 @ 9:48 am

 • Mangosmoothie er super godt, det burde du prøve :)

  Comment by M — January 29, 2009 @ 10:09 am

 • hvor bor du egentlig?(:

  Comment by anonym — January 29, 2009 @ 7:39 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment