January 28th, 2009

13:37

Når jeg våkner hver morgen, våkner jeg som regel litt over en time før jeg egentlig bør stå opp, hvorfor? Jo, det gjør jeg for å svare på kommentarer, mail og se på alt annet gøy som har skjedd mens jeg har lekt Tornerose. Ulempen med å ikke stå opp med en gang er at man blir så sykt sulten. Akkurat nå kjenner jeg at den ekle sultfølelsen river i magen, det kjennes ut som en ekkel hånd med skarpe negler skraper på innsiden av meg. Jeg er så dum som ikke spiser, i går var det siste jeg spiste, tre burgere, og egentlig vil jeg bare starte dagen med det samme, men jeg har fått 5 nye valker etter gårsdagens junkfood. Hvorfor skal man bry seg så mye om hva man spiser? Mat er godt og det skal nytes, men samtidig har jeg litt dårlig samvittighet ovenfor kroppen min i dag, tenk om jeg bare forfaller skikkelig en dag.

Er litt redd for å se meg blind på at jeg går opp i vekt uten å merke det selv, det blir jo akkurat som når man bruker mye sminke eller tar mye selvbruning. Til slutt ser man ikke hvor gul man er eller hvor mye brunkrem man bruker, for man er vant til å se seg selv i speilet hver dag og man venner seg til det synet som møter en. Tror jeg skal ta meg en pause fra speil og bilder i et par uker og spise som jeg alltid gjør, er jeg (u)heldig legger jeg merke til ølmagen og dobbelthaken som jeg kommer til å utvikle i et kjemperaskt tempo.

Det er egentlig helt utrolig teit å legge seg opp i dette med vekt og sånt, for det er jo innsiden som teller, og man kan da være verdens flotteste selv om man har et par kilo for mye på kroppen. Jeg liker ikke alt kroppsfokuset, heller 10 kilo for mye enn 30 kilo for lite sier nå jeg. Det er så vondt å se og høre om dere som har vanskeligheter med det å spise, for alle fortjener godt mat. Jeg elsker jo å spise, og det gjør egentlig du også, innerst inne.

93 Comments »

 • Hahaha, for et bilde!

  Comment by MADELEINE — January 28, 2009 @ 1:50 pm

 • UTRYKKET DITT! Du lignet  på et menneske.. Jeg trenger ikke nevne navn..

  Comment by Karoline — January 28, 2009 @ 1:54 pm

 • wow, endelig et bilde av deg du ikke har redigert! haha, bare tulla jeg:-)

  Comment by Anonymous — January 28, 2009 @ 1:57 pm

 • Hahaha jeg digger deg Marie Amanda! Og du har helt rett, det ER det indre som burde telle!

  Comment by CeLiNe — January 28, 2009 @ 2:05 pm

 • hehehehe…du hadde vært søt med litt ekstra kilo også

  Comment by mee:) — January 28, 2009 @ 2:06 pm

 • Jeg synes du er like vakker uansett jeg:)

  Comment by Ida — January 28, 2009 @ 2:06 pm

 • Oj, tror nok det lønner seg og være litt obs på hva man putter i seg..

  Comment by Rebecca — January 28, 2009 @ 2:08 pm

 • haha, morsomt bilde! helt enig i det du skriver der, det er utrolig lett og bli opphengt i de ekstra kiloene du føler men som ingen andre ser, og særlig vi jenter er flinke til nettopp dette. Det er vanskelig for meg å tenke at noen jenter ikke klarer å spise.. Jeg er nødt til å spise hver andre time hvis ikke så blir jeg skikkelig sulten og en ordentlig cranky bitch! Jeg for min del trener ganske mye og holder meg derfor tynn. Hadde det ikke vært for det, hadde matglade meg est ut på null komma niks. jeg simpelthen ELSKER mat <3<3 ironisk at jeg faktisk sitter og spiser nå i det sekundet jeg skriver ..

  Comment by Therese — January 28, 2009 @ 2:19 pm

 • haha! Nå ble jeg sulten gitt..

  Comment by whitechick — January 28, 2009 @ 2:23 pm

 • bloggen din har gått fra å være utrolig bra, interessant og morsom til en total katastrofe. så utrolig kjipt… jeg elsket bloggen din :(

  Comment by Anonymous — January 28, 2009 @ 2:26 pm

 • hahaha søtaa :-D

  Comment by #1 — January 28, 2009 @ 2:31 pm

 • Viktig å tenke hva man putter i seg syns jeg :-)

  Comment by Katerina — January 28, 2009 @ 2:37 pm

 • Jeg er ganske enig. Selv veier jeg altfor mye, men jeg tror at personligheten min er fin nok likevel. Jeg burde egentlig slanket meg litt, men får meg aldri til å gjøre det!

  Comment by Ole — January 28, 2009 @ 2:39 pm

 • Du kunne ikke hatt mer rett.

  Comment by GS — January 28, 2009 @ 2:41 pm

 • haha, etter dette har du totalt min respekt. Jeg har hatt anoreksi, og vil fortelle akkurat det der til folket. NYT maten deres og velg selv. Nice MA.

  Comment by Turid Alexa — January 28, 2009 @ 2:44 pm

 • haha, syykt morsomt. bloggen din er kjempefin <3 digger deg

  Comment by sara — January 28, 2009 @ 2:48 pm

 • sv: tihi. så arti! :)) kjempekjekt å høre.

  Comment by Silje — January 28, 2009 @ 2:51 pm

 • Hahahahaa! Beste bildet jeg har sett i dag

  Comment by Emilie Flatner — January 28, 2009 @ 2:51 pm

 • Bra skreve, kjære du!
  På tide at en stor blogger skriver om det så folk forstår at det ikkje er fint å sjå ut som en albino.

  Comment by T — January 28, 2009 @ 2:53 pm

 • Emilie; jeg synes at jeg var ganske fin der jeg :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 2:59 pm

 • Så sant, så sant! Jeg elsker mat, og er ikke redd for å kose meg med det! Men det er viktig å ikke ødelegge kroppen sin med for mye usunt fett osv. Ikke fordi man blir tjukk, men fordi man blir syk. Jeg tror man blir mye lykkeligere av å spise og kose seg med mat enn hvis man hele tiden skal tenke på hva man spiser! Vi må jo kose oss! Men husk; du skal ha kroppen din resten av livet, pass på den! :)

  Comment by Stine — January 28, 2009 @ 2:59 pm

 • haha, redigert!. uansett hvor tynn eller feit du er så er du en av de kuleste jeg vet om og de peneste!

  Comment by sof — January 28, 2009 @ 3:00 pm

 • Turid; anorexia er ikke bra! :( godt at du er frisk

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:00 pm

 • Jeg veide 29 kg når jeg startet i 8 klasse.. Det enesten måltid jeg spiste var middag! Har heldigvis greid å legge på meg siden da, og har veldig normal kropp. Nå spiser jeg hvert eneste måltid som om det skulle vert det siste =)

  Comment by L — January 28, 2009 @ 3:05 pm

 • GS; mat er bra vet du, bra at du er enig med meg

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:06 pm

 • Katerina; ja, såklart, men det er lov til å spise mat

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:06 pm

 • DIGGER det nye designet ditt! Due r tøff :)

  Comment by Linn — January 28, 2009 @ 3:09 pm

 • White; nå har jeg spist frokost. har testet ut noe nytt. viser dere snart

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:10 pm

 • Linn; tusen takk skal du ha <3
   men du er nok tøff du og!

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:10 pm

 • Rebecca; Såklart, men man skal da spise :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:11 pm

 • Celine; Ja, i allfall like mye som det ytre :)

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:12 pm

 • L; Bra at du spiser nå, trist å høre om sånne tilfeller :(

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:12 pm

 • Anonym; I stedet for å si at alt er dårlig og katastrofe kan du kanskje legge litt effort i å fortelle meg hva du vil ha mer av og hvorfor du ikke liker den nå. Hvis ikke blir det jo bare helt tåpelig.

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:13 pm

 • Haha, hvis det er sånn du kommer til å se ut hvis du legger på deg, har du ikke så mye å bekymre deg for ;)

  Comment by M — January 28, 2009 @ 3:24 pm

 • Jeg tenker jeg kan spise luften, da blir jeg usynelig og kan bli ninja.. håwjaaaa!!!!! :)

  Comment by Ida R — January 28, 2009 @ 3:26 pm

 • Elsker det nye designet :) og at du skriver om slike ting, det står det respekt av ;) Avogtil så er det bra med slike innlegg midt mellom alle outfitene. :D

  Comment by KristineB — January 28, 2009 @ 3:29 pm

 • SV: jo, det er hun sikkert. hun er som bjørsnstjerne bjørnsons idealkvinne, enda bare at hun består av seg selv og ikke fire som bjørnsons, noe som er imponerende i seg selv (for de utenforstende: det er snakk om Tone D).

  Tilbakemelding: Fint design på bloggen. Litt profesjonelt, men ellers ok. Viktige temaer for lesergruppen. Lykke til videre.

  Comment by Tore Remi aka Filosofaen — January 28, 2009 @ 3:45 pm

 • Tore; Litt profesjonelt? Er det noe galt i det da? :)

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:47 pm

 • KristineB; herlig at du liker det jeg skriver <3

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:48 pm

 • Ida R ; Dårlig Idé :D
   men ninja er kult

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 3:51 pm

 • Du ligner litt på Tor Milde på det bildet ;-p

  Comment by Katerina — January 28, 2009 @ 4:09 pm

 • æhæhæhæhæhæ!!!! latterkick!!:D faen så bra bilde MA:P

  Comment by nina — January 28, 2009 @ 4:14 pm

 • Jeg er tynn, og kan ikke legge på meg :/ Hater det. Mye finere med former!

  Comment by Anonymous — January 28, 2009 @ 4:40 pm

 • Morsomt bilde.

  Comment by Mira — January 28, 2009 @ 5:01 pm

 • Her var det mye å ta i, og mye å være glad i

  Comment by mariAeamanda-lover — January 28, 2009 @ 5:08 pm

 • Haha, søtt bilde!

  Ja, jeg er helt enig i det du skriver. Det burde virkelig være det indre som teller, og det er vel det også etter man har blitt kjent med en person, det er bare det å bli lagt merke til. ¨
  Jeg er en jojo-slanker. Egentlig så er jeg undervektig, men er likavel ikke fornøyd. Det er perioder jeg spiser kjempemasse og hva jeg vil, så er det perioder jeg spiser nesten ingenting og bare sunt. Utseende har blitt alt for viktig for folk. Det er sykt hvor ødelagte mennesker kan bli av alt presset.

  Comment by Ia Karita — January 28, 2009 @ 5:28 pm

 • Mamma er flink til å lage den maten som jeg er lei av. Som kyllingen i dag. Stakkars fugl. Jeg blir kvalm når jeg tenker på det :’s
  Men, ja, jeg spiser fortsatt ^^

  Comment by Jenny ;3 — January 28, 2009 @ 5:30 pm

 • T sier: På tide at en stor blogger skriver om det så folk forstår at det ikkje er fint å sjå ut som en albino."kanskje noe av det dummeste jeg har lest

  Comment by berit — January 28, 2009 @ 5:32 pm

 • Jeg elsker bloggen din, har lest den lenge og jeg er ikke enig i den som sier på toppen her at den er blitt dårligere og dårligere, jeg synes den bare er blitt bedre og bedre jeg! Uanz, bra du tar opp dette temaet, og jeg digger deg! Det er vondt for folk som får anorexia. Keep up the good work! :D

  Comment by Anne — January 28, 2009 @ 5:40 pm

 • Jeg har blitt ganske opptatt av hva jeg putter i kjefen for tiden, ikke fanatisk, men tenker meg litt om. Men selvfølgelig viktig å nyte mat, god mat. Heller viktig å trene ved siden av, så kan man unne seg mer goder uten å forfalle =)

  Comment by kAYSO — January 28, 2009 @ 5:41 pm

 • ta deg en tur innom henkelenke

  Comment by anonym — January 28, 2009 @ 5:48 pm

 • er jeg stygg også nå da… ouch.

  Comment by Henke — January 28, 2009 @ 6:03 pm

 • Hælii bilde! Må innrømme at for en uke siden ledde jeg av bloggen din når en av venninndene mine viste meg den, men(!!!), etter å ha lest bloggen din hvær dag denne uken må jeg si meg selv i mot. Du virker faktisk som en av de jentene som ikke tar seg selv så alt for høytidelig, og på den måten blir mere ekte. Helt oppslukt av bloggen din nå! tehe.. ha en ellers god dag :D

  Comment by J.L — January 28, 2009 @ 6:09 pm

 • er jeg stygg også nå….ouch.

  Comment by Henke — January 28, 2009 @ 6:11 pm

 • sv: jeg har den rosa flasken enda 8-) det var noe helt spesielt med akkurat den der. ingen av de andre har vært like gode.

  Comment by Silje — January 28, 2009 @ 6:16 pm

 • Hei :) Jeg trenger et tips :p Jeg skal på ball og har tenkt til å krølle håret. jeg har ganske langt hår, til midt på ryggen ca. Hvilket/hvilke produkt(er) bør jeg bruke for at krøllene holder seg fine, håret mitt blir ganske fort bustete. Håper på svar :) Kjempebra blogg forresten (Y)

  Comment by Nora — January 28, 2009 @ 6:18 pm

 • Hahha:D Morsomt bilde. Du ligner faktisk litt på Jamie Lynn Spears! Haha

  Comment by Andressa — January 28, 2009 @ 6:19 pm

 • Sv: okei, så bra! :D, begynte å lure.
  skal jeg sende epost til deg om noe eller?, eller skal du sende på nytt?

  Comment by Nina — January 28, 2009 @ 6:28 pm

 • Utrolig bra skrevet - jeg kunne ikke vært mer enig. Elsker mat, og spiser en god del av det også, haha. Som sagt er det ikke bra med for mye, men hvis man skal nekte seg selv god mat, vil man ende opp som et ulykkelig vesen.

  Digger bloggen din! Du er så pen, også skriver du så bra

  Comment by Caroine — January 28, 2009 @ 6:33 pm

 • Caroline; ja, mat er så digg det. følg med på bloggen straks, kommer et nytt innlegg om nettopp mat :)

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 6:36 pm

 • Andressa; Haha? Synes du? Før sa folk at jeg lignet på søsteren hennes på vise bilder :P

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 6:37 pm

 • I LOVE FOOD!! I LOVE FOOD

  hehehe:D

  Comment by Ida — January 28, 2009 @ 6:39 pm

 • Nora; Jeg vet faktisk ikke. men kanskje noen av de som leser kommentarene her vet det :)

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 6:39 pm

 • Silje; I know..d et var den ultimate sommerduften :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 6:40 pm

 • Jeg tør ikke skrive hele navnet her.. Men la oss si at et menneske med samme navn har kommentert her. Da står det jo bare mellom 50 navn eller noe.Også er det en jente. En blond faktisk.Du er ganske lik på bildet altså..

  Comment by Karoline — January 28, 2009 @ 6:50 pm

 • J.L; Godt at du liker den nå :) jeg liker at du liker den :D

  Comment by Marie Amanda — January 28, 2009 @ 6:52 pm

 • Marie A, du er rå uansett hvordan du ser ut !!

  Comment by Sandra Marie — January 28, 2009 @ 7:11 pm

 • Flott å se at du tar opp slike tema også.

  Selv har jeg et greit syn på min egen kropp. Pga sykdom gikk jeg opp 30 kg på kort tid, men sunt kosthold og trening vil få meg tilbake til den jeg en gang var. Jeg bruker den tiden det vil ta, også tar jeg hver dag med et smil for hvert kilo jeg går ned, og at jeg nå er helt frisk.

  Comment by Carina Isabell — January 28, 2009 @ 7:20 pm

 • haha, søt sykt søtt bilde ;-D

  Comment by Tonje Holm — January 28, 2009 @ 7:26 pm

 • jeg syns det er litt rart at du sier du ikke syns vekt er så farlig, når du skriver et helt innlegg om det:S og enda rarere pluttselig blir vegetarianer i neste innlegg…. tåplig

  Comment by sandra — January 28, 2009 @ 8:21 pm

 • Haha, takk for humoren inne på bloggen Marie :D

  Comment by Linda — January 28, 2009 @ 9:06 pm

 • Nora: Spør Sølvi fra mess-tv på http://www.salongen.blogg.no. Hun er kjempeflink

  Comment by mariAeamanda-lover — January 28, 2009 @ 9:44 pm

 • Jeg kan være litt enig med "Sandra" . Dette er ikke noe slemt ment eller noe, men du skriver og tyder til at det er det indre som teller og at vekt ikke generelt er så viktig. Og i neste blogginnlegg noen timer etterpå så bestemmer du deg for å være vegetarianer for en periode, og bare spise sunt. Uansett så er du en nydelig jente med en supersprek kropp og stil :-)

  Comment by anonym — January 28, 2009 @ 10:16 pm

 • jeg spiser ikke :) så nei, alle elsker ikke å spise!

  Comment by anonym — January 28, 2009 @ 11:38 pm

 • heh, du gjør nok det skjønner du, du bare later nok som for å få oppmerksomhet ellernoe.. alle elsker mat. doh.

  Comment by anonym — January 29, 2009 @ 12:31 am

 • Vel, det å spise sunt påvirker ikke kun vekta da :)

  Comment by Linn — January 29, 2009 @ 2:47 am

 • Det er jo lett for deg å virke likeglad med hvordan folk ser ut osv, når du ser ut som du gjør. Pipen hadde nok hatt en annen låt hvis du slet med vekten selv? :)

  Comment by johanne — January 29, 2009 @ 8:58 am

 •  haha, marie XD det er sånn du egentlig ser ut når du ikke redigerer bildene dine:P

  Comment by Line — January 29, 2009 @ 9:13 am

 • Så SLEM du er som legger ut et sånt bilde!!!
  Dette tar folk seg nær av, selv om du skriver alt det pisset om kroppsfokus, så bryr du deg egentlig jævelig mye om det!! Du syns selv du er deilig, og hater feite folk!

  FOR EN SKAM!

  Comment by DEG! — January 29, 2009 @ 10:25 am

 • Wow;D Endelig et bilde hvor du ikke har redigert deg tynnere=)

  Comment by lene aarskog — January 29, 2009 @ 12:31 pm

 • Du burde kanskje begynne å spise litt bedre forresten…. Så deg i Ski forleden

  Comment by lene aarskog — January 29, 2009 @ 1:01 pm

 • haha de tre siste kommentarene var bare supalame

  Comment by #1 — January 29, 2009 @ 10:09 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment